Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Konkurss otsib parimaid pärandniidu majandajaid (2022-12-02 10:00:47)

Pärandmaastikud on Eesti liigirikkaimad kooslused, paljude taimede ja loomade elu- ja pesitsuspaigad, aga ka tähtis osa meie kultuuriloost ja identiteedist. Projekt "Loodusrikas Eesti" ootab kuni 12. detsembrini kandidaate, et valida välja 2022. aasta parimad pärandniidu hooldajad.

"Pärandkooslused on säilivad üksnes niitmise või karjatamisega. Ehkki maakasutus ning traditsiooniline maaelu on muutunud, on meil üle 800 pärandniitude majandaja, kes oma tegevusega mitmekesistavad põllumajandust ja kannavad hoolt selle eest, et Eesti traditsioonilised looduskooslused ei hääbuks, vaid oleksid hästi hooldatud ja hoitud," ütles Keskkonnaameti maahoolduse büroo juht Gunnar Sein.

Keskkonnaameti ja Keskkonnaministeeriumi kureeritud projekt "Loodusrikas Eesti" korraldab teist aastat järjest konkursi "Parim pärandniidu majandaja 2022". Konkursi eesmärk ongi tunnustada neid pärandniidu majandajaid, kes paistavad silma pühendumuse, eeskujuliku hooldamise, loodushoidliku mõtteviisi ja tegutsemisega ning panustavad ka kogukonna tegemistesse ja pärandniitude valdkonna arengusse.

"Konkursiga tahame tunnustada parimaid pärandniitude hooldajaid. Selle kõrval saame edendada riigi ja maaomanike koostööd, populariseerida pärandniitude majandamist ning tugevdada Eesti pärandniidu majandajate võrgustikku," selgitas Gunnar Sein.

Konkursi tingimustega saab tutvuda projekti "Loodusrikas Eesti" kodulehel. Konkursil osalemiseks tuleb saata kandideerimisavaldus hiljemalt 12. detsembril 2022 e-posti aadressile nele.sober@keskkonnaamet.ee.

Tunnustuse pälvinud pärandkoosluste majandajate autasustamine toimub 25. jaanuaril 2023 Laitse Graniitvillas.

2021. aastal osutusid 13 nominendi hulgast võitjateks Viljar Ilves Ulvi ja Tiit Uusoja ja Ülle Tamm. Eelmise aasta võitjatega saab tuttavaks videolugude abil:



Allikas: Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.