Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Bensiiniliiter kallineb 1,3 krooni, sigaretipakk 10 krooni, viinapudel 11,7 krooni (2007-05-26 08:13:08)

 

Valitsuse kinnitatud aktsiisitõusud toovad kaasa hüppelise mootorikütuste, tubaka, alkoholi ja maagaasi hinnatõusu. Kui riigikogu maksumuudatused heaks kiidab, siis jõustuvad need järgmisest aastast.

 

Aktsiisitõusud tooksid kaasa bensiiniliitri umbes 1,3 kroonise ehk 9,2 protsendise hinnatõusu ning diisli liiter kallineks umbes 1,6 krooni ehk 12,2 protsenti.

Keskmine sigaretipakk kallineks umbes 10 krooni ja 60 senti ehk 50,6 protsenti.

 

Pooleliitrise õlle hinnale lisanduks 55 senti ehk 5,5 protsenti ja pooleliitrise viina hinnale 11 krooni ja 70 senti ehk 19,5 protsenti.

Maagaasi kuupmeeter kallineb 18,53 senti ehk 3,4 protsenti.

Elektri kilovatt-tund tavatarbijale ei kallineks, kuna samal ajal alanevad tootjatele kohaldatavad saastetasud. Kõik arvutused hõlmavad aktsiisidelt arvestatavat käibemaksu.

 

Rahandusministeeriumi hinnangul tooksid aktsiisimuudatused järgmisel aastal riigieelarvesse täiendavalt 2,2 miljardit krooni ning 2009. aastal 1,5 miljardit krooni. Ministeeriumi hinnangul on aktsiisitõusude mõju inflatsioonile 1,5 protsenti ja järgmise aasta inflatsioon on kokku 6,0 protsenti.

Allikas: tarbija24.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.