Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Probiootilised bakterid teevad seedimisele head (2007-05-26 08:02:39)

 

Tervislikud bakterid aitavad organismil edukalt funktsioneerida ning blokeerida tervisele kahlike bakterite tegevust.

 

Tallinnas arstidele ja ajakirjanikele loengu pidanud Londoni ülikooli mikrobioloogia õppejõud ning mitmete teaduslike publikatsioonide autor Peter Cartwright rõhutab tervistavate piimhappebakterite probiootikumide teadliku kasutamise tähtsust igapäevaelus, kirjutab Eesti Ekspressi lisaleht TerviseEkspress.

 

Kasulikud bakterid on tema sõnul inimese tervise abimehed ja taiavad toitu seedida – seetõttu on nende lisamine igapäevasele toidusedelile eriti oluline nende jaoks, kes söövad töödeldud toitu, kus bakterite kasv on tihti pärsitud, samuti ka pärast antibiootikumikuuri.

Ka dr. Ester Eensaar Lasnamäe perearstikeskusest Medicum märgib, et kui organismis on mirkofloora tasakaal halvenenud, soovitab ta patsientidele lisaks ravile ka protbiootikumide kuuri, mis aitab tasakaalu taastada.

 

Probiootikume sisaldavad näiteks banaan, artišok, sibul, küüslauk, spargel, sigur.

 

Valik probiootilisi baktereid: Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium breve, Lactobacillus aciophilus, Bifidobacterium longum, Lactobacillus bulgaricus.

 

Allikas: tarbija24.ee

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.