Tervislikud bakterid aitavad organismil edukalt funktsioneerida ning blokeerida tervisele kahlike bakterite tegevust.
Tallinnas arstidele ja ajakirjanikele loengu pidanud Londoni ülikooli mikrobioloogia õppejõud ning mitmete teaduslike publikatsioonide autor Peter Cartwright rõhutab tervistavate piimhappebakterite probiootikumide teadliku kasutamise tähtsust igapäevaelus, kirjutab Eesti Ekspressi lisaleht TerviseEkspress.
Kasulikud bakterid on tema sõnul inimese tervise abimehed ja taiavad toitu seedida – seetõttu on nende lisamine igapäevasele toidusedelile eriti oluline nende jaoks, kes söövad töödeldud toitu, kus bakterite kasv on tihti pärsitud, samuti ka pärast antibiootikumikuuri.
Ka dr. Ester Eensaar Lasnamäe perearstikeskusest Medicum märgib, et kui organismis on mirkofloora tasakaal halvenenud, soovitab ta patsientidele lisaks ravile ka protbiootikumide kuuri, mis aitab tasakaalu taastada.
Probiootikume sisaldavad näiteks banaan, artišok, sibul, küüslauk, spargel, sigur.
Valik probiootilisi baktereid: Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium breve, Lactobacillus aciophilus, Bifidobacterium longum, Lactobacillus bulgaricus.
Allikas: tarbija24.ee