Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2022-11-30 08:27:26)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 90 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 61 varavastast kuritegu, sealhulgas 45 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 23.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

28. novembril teatati, et Mustamäel E. Vilde teel lõi 48-aastane mees oma elukaaslast, 61-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

28. novembril teatati, et Mustamäel Ehitajatete teel korteris ründas 42-aastane mees oma abikaasat, 46-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Piiriturvalisus

28. novembril pani 1997. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik Tallinnas asuvas kaupluses toime varguse, läbides kaubaga kassarivi, jättes tahtlikult kauba eest tasumata. Kontrollides selgus, et samuti oli mees töötanud Eestis ebaseaduslikult ning kaotanud oma reisidokumendi, millest ei teavitanud politseid ega saatkonda. Mehe viisavaba lubatud viibimisaeg ja viisaga lubatud viibimisaeg lõpetati ennetähtaegselt ning talle koostati ettekirjutus Eestit lahkumiseks ja kaheks aastaks sissesõidukeelt Schengeni territooriumile.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargus

29. novembri hommikul avastati, et Tartus Vasara tänaval on sisse murtud baari, kust varastati ligemale 3000 eurot. Vargusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

28. novembril kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunkti saabunud Serbia numbrimärgiga sõiduautot Renault ning avastasid, et selle juht esitas võltsimistunnustega juhiloa. Kuna mees oli nõus menetluskulude ja võimaliku karistusena mõistetava rahalise karistuse asendamise maksega riigituludesse, siis kriminaalmenetlust ei alustatud. Ta tasus riigituludesse 400-eurot ning lahkus seejärel Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Piiriturvalisus

28. novembril tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Usbekistani kodanikul. Naisele koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

28. novembril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine viiel Venemaa Föderatsiooni kodanikul ja kolmel Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargused

28. novembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 18. novembril kella 17 paiku õhtul võtsid kaks naist Pärnus Papiniidu tänaval kauplusest erinevaid lasterõivaid ja jätsid toodete eest kassas tasumata. Vargusega tekitatud kahju on ümmarguselt 200 eurot.

28. novembri õhtul pärast kella 20 sai politsei teate, et Pärnus võttis 34-aastane mees Tallinna maanteel kauplusest ligemale 400 väärtuses toidu- ja tööstuskaupu, ent jättis nende eest kassas maksmata. Kaupluse turvatöötaja pidas mehe kinni ja andis üle politseile. Juhtunu asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

Kelmus

28. novembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 73-aastane Pärnumaa naine otsis mõned kuud tagasi internetist laenu saamise võimalusi ja sattus internetilehele, kus pakuti madala intressiga laenu. Naine soovis võtta 15 000 eurot laenu ja täitis sooviavalduse. Seejärel sai ta e-kirju, kus tal paluti laenu saamiseks tasuda erinevaid summasid, mida naine ka tegi. Kokku tasus naine ülekannetega laenu saamiseks vähemalt 2000 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.