Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Balti kantslerite kohtumisel arutatakse teadus- ja nõuandealast tegevust (2007-05-25 09:29:13)

 

Reedel, 25. mail toimuval Balti riikide põllumajandusministeeriumite kantslerite kohtumisel arutatakse teadus- ja nõuandealast tegevust.


Kohtumisel osalevad Eesti põllumajandusministeeriumi kantsler Ants Noot, Läti põllumajandusministeeriumi kantsler Dace Lucaua ja Leedu põllumajandusministeeriumi kantsler Vidmantas Kanopa. Seekordse kokkusaamise teemaks on teadus- ja nõuandealaline tegevus ning koostöö arendamine ja kogemuste vahetamine antud alal.

Kantslerid räägivad nõuetele vastavuse alase nõustamise väljaarendamisest Balti riikides. Samuti tuleb arutlusele, et millist nõuandesüsteemi oleks kõige efektiivsem rakendada. Senini on erinevad riigid nõuandesüsteemi erinevalt arendanud.

Balti kantslerite kohtumisel osaleb ka Euroopa Liidu teadusuuringute direktoraadi esindaja Ciaran Mangan, kes annab ülevaate erinevate riikide osalusest Euroopa Liidu teadusalastes raamprogrammides.

Balti riikide kantslerid külastavad ka Eesti Maaülikooli suurloomakliinikut ja toidulaborit, kus tutvutakse looduslike lisandite alase uurimistööga. Kohtumine lõpeb Eesti Põllumajandusmuuseumis, kus tuleb arutlusele, et millised on muuseumite võimalused põllumajanduse ja maaelu maine tõstmiseks.

2008. aastaks on teadus- ja arendustegevuseks ette nähtud ligi 25 miljonit krooni. Euroopa Liidu 7. raamprogrammis on toidule, põllumajandusele ja biotehnoloogia uuringuteks ette nähtud ligi 2 miljardit eurot. Euroopa Liidu biomajanduses töötab üle 2 miljoni inimese ning selle käive on 1500 miljardit eurot aastas.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 25.05.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.