Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Oktoobris oli kinnisvaraturu tehinguaktiivsus teist kuud järjest languses (2022-11-22 08:44:55)

Maa-ameti andmetel tehti 2022. aasta oktoobris kinnisvaraturul 3644 ostu-müügitehingut, mida on 32 protsenti vähem kui aasta tagasi samal ajal ning 8 protsenti vähem kui eelnenud kuul.

Eluruumina müüdud korteriomandiga tehti 1816 tehingut, mis oli 33 protsenti vähem kui 2021. aasta oktoobris. Hoonestamata maa tehinguid oli 981 ja hoonestatud maa tehinguid 621, mida oli eelmise aasta oktoobriga võrreldes vastavalt 28 ja 38 protsenti vähem.

Tallinnas tehti 702 korteritehingut, mida oli 33 protsenti vähem kui aasta tagasi oktoobris ning septembriga võrdluses jäi pealinna korteritehingute arv samale tasemele. Seejuures esmamüük moodustas pealinna korteritehingutest 28 protsenti. Tartus müüdi 109 korterit ning kuine tehinguaktiivsus oli viimati nii madal 2020. aasta kevadel. Tartu korteritehingute arv vähenes aastaga ligi 52 protsenti ning eelmise kuuga võrdluses kolmandiku. Pärnus toimus 70 korteritehingut, mis oli 18 protsenti vähem kui eelmise aasta oktoobris.

Oktoobris maksis Tallinna korteri ruutmeeter keskmiselt 2979 eurot, aastaga kallines ruutmeetri hind 23 protsenti. Tartus oli korteri ruutmeetri keskmine hind 2343 eurot, aastaga kallines ruutmeetri hind neljandiku. Pärnu korteri ruutmeetri keskmine hind oli oktoobris 2021 eurot, kasvades aastaga 29 protsenti.

Detailsem oktoobrikuu ülevaade Maa-ameti kodulehel.

Jooksvalt on võimalik statistikaga tutvuda kinnisvara hinnastatistika päringukeskkonnas.


Allikas: Maa-ameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.