Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sel nädalal kontrolliti ühisreidil riikidevahelise jäätmeveo nõudeid (2022-11-11 08:45:29)

Keskkonnaameti inspektorid kontrollisid 8. ja 9. novembril koostöös Maksu-ja Tolliameti töötajatega Tallinna reisisadamas 23 veokit. Eesmärk oli kontrollida riikidevahelise jäätmeveo nõuetest kinnipidamist, samuti tuvastada võimalikku illegaalset jäätmevedu. Rikkumisi ei leitud.

Rahvusvaheline jäätmevedu on lubatud, aga selleks peab olema vastav luba, samuti peab täitma selles kehtestatud tingimusi. Näiteks suunati 2020. aastal mitmed jäätmeveosed Eestist Soome tagasi, sest jäätmed, mida veeti, ei vastanud saatelehtedele märgitud andmetele.

Keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra ütles, et selliseid kontrolle, mille käigus pööratakse tähelepanu just jäätmete käitlemiseks kehtestatud nõuetele, tehakse keskkonnaametnike poolt igakuiselt. "Rõõm on tõdeda, et seekord kummalgi päeval riikidevahelisel jäätmete veol rikkumisi ei tuvastatud. Soovin tänada häid koostööpartnereid Maksu- ja Tolliametist, kelle abil sellised olulised kontrollid toimuvad."

Rainer Vakra lisas, et ebaseaduslik jäätmevedu on ohtlik, sest siis ei ole täidetud ringlusse võetud jäätmete käitlemisele seatud erinõuded ning kogu tegevus ohustab tegelikult nii inimeste tervist kui loodust.

"Näiteks on varasemalt proovitud riiki tuua ehitusprahi nime all hoopis sorteerimisjääke, milles sisalduva taaskasutamiseks kõlbuliku materjali osakaal on palju väiksem kui eelnevalt töötlemata jäätmetes. Teadmata päritoluga jäätmete osas pole võimalik hiljem veenduda nende ohutuses keskkonnale, näiteks võivad naftasaadusi sisaldavad jäätmed vale käitlemise korral põhjustada tõsiste tagajärgedega keskkonnareostuse," rääkis peadirektor.



Allikas: Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.