Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kutseliste kalurite püügivõimalused järgmisel aastal ei muutu (2022-11-04 07:47:49)


Valitsus kinnitas kutselise kalapüügi võimalused ja tasumäärad 2023. aastaks, mille järgi püüniste piirarv jääb samaks. Olulisim muudatus on üleminek kehtivale haldusjaotusele.

Mitmed püügivõimalused on seotud maakonna piiriga ja siiani on järgitud kuni 2017. aastani kehtinud maakondade piire. Järgmisest aastast kehtima hakkav muudatus, millistes püügiruutudes võib merel iga konkreetse maakonna loaga püüda, puudutab merel nelja maakonda: Ida- ja Lääne-Virumaad ning Pärnumaa ning Läänemaad.

Lääne-Viru ja Pärnu maakonnas lubatakse püüda ruutudes, mis vastab maakonna tegelikule piirile, sest nendes maakondades rannajoon pikenes. Ida-Virumaal ja Läänemaal, ehk maakondades, mille rannajoon lühenes, lubatakse järgmisel aastal püüda ruutudes, mis vastab maakonna endisele piirile. Lühenenud rannajoonega maakondade püügiala korrigeeritakse maakonna kehtiva piiriga vastavusse lähiaastatel ja sellest muudatusest mõjutatud kaluritele antakse võimalus valida, kumma maakonna loaga nad tegutsemist jätkavad. Siseveekogudest puudutab muudatus Elistvere järve, mis liigub Jõgevamaa alt Tartu maakonna alla.

Järgmisel aastal kehtima hakkavas määruses on üle vaadatud merel iga maakonnaga soetud püügiruudud ja korrigeeritud need vastavaks maakonna veealaga ning territoriaalmere välispiiriga. Summaarne püügikoormus maakonnapiiride täpsustusest ei muutu ja kalur ei jää maakonnapiiri muutuse tõttu ilma õigusest ajaloolist püügiõigust kasutada. Rannapüügil ja siseveekogudes odavneb 36 püügiõigustasu ja kallineb 38 püügiõigustasu, 46 püügivõimaluse tasu jääb samaks. Läänemere traalpüügis kesksel kohal oleva räime ja kilu püügiõigustasud tõusevad, moodustades 2021. aastal püütud saagi ühe tonni väärtusest 2%.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.