Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kullavere jões ja Voore paisjärvel avastatud kütusereostus kogutakse kokku poomidega (2022-11-04 07:40:48)


Kasutusest välja jäänud kütusemahuti lekke tõttu jõudis eile Kullavere jõkke ning Voore paisjärve kütusereostus. Päästeameti abiga leke peatati, mahuti pumbati tühjaks ning jõele paigaldati reostuse kogumiseks poom.

"Kütuseleke on peatatud ja praegu käib õhukese kihina veepinnal levinud reostusejääkide kogumine," ütles Keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra. "Juba vette voolanud kütuse saamegi kõige paremini kätte poomi abil, jälgime seda pidevalt ja vajadusel vahetatakse poom välja." Poomide abil kogutakse reostust veel vähemalt nädala jooksul.

"Hukkunud loomi, linde ega kalu leitud ei ole, kuid jälgime olukorda tähelepanelikult," ütles Vakra. Lekkima hakanud mahuti edaspidise keskkonnaohutuse tagamiseks vajalikud sammud selgitatakse välja lähiajal.

"Tunnustame osaühingut Sadala Agro, kes oli valmis kiirelt loovutama mahuteid, et lekkivast mahutist kütus turvaliselt ümber pumbata. Suur aitäh ka kohalikele inimestele, kes kiiresti vees nähtud reostusest teada andsid. Nüüd hoiame olukorral juba ise silma peal niikaua, kui vaja," ütles Keskkonnaameti peadirektor.

Allikas: Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.