Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2022-10-25 08:27:37)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 151 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 70 varavastast kuritegu, sealhulgas 52 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 103. Registreeriti 2 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 2 inimest. Tabati 18 alkoholi- ja 6 narkojoobes sõidukijuhti.

Piirilt väljastati 22 sisenemiskeeldu ning tuvastati 1 Schengeni viisaeeskirja rikkumine. Eestist saadeti välja 1 inimene.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

21. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval toimus kaklus 56-aastase mehe ja 40-aastase mehe vahel. Kiirabi kontrollis nende vigastused.

22. oktoobril teatati, et Haaberstis Õismäe teel ründas seni tuvastamata isik 40-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

23. oktoobril teatati, et Lasnamäel Narva mnt kortermaja trepikojas ründas tundmatu mees 19-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

23. oktoobril teatati, et Mustamäel Aiandi tänaval korteris ründas 31-aastane mees oma elukaaslast, 38-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

23. oktoobril teatati, et Lasnamäel Kivila tänaval korteris ründas alkoholijoobes 33-aastane mees 36-aastast naist. Kiirabi toimetas naise haiglasse, politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargus

21. oktoobril teatati, et Mustamäel J. Sütiste teelt on varastatud sõidukilt Lexus katalüsaator. Kahju umbes 1200 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

21. oktoobril teatati konfliktist elukaaslaste vahel Saue vallas, kus 42-aastane mees oli tõuganud 37-aastast naist. Patrulli sekkudes osapooled rahunesid.

22. oktoobril teatati, et Maardus lõi seni tuvastamata isik 18-aastast meest pähe. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

23. oktoobril teatati, et Padise külas ründas 44-aastane mees 54-aastast meest. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

Piiriturvalisus

23. oktoobril teatati, et lennujaama julgestuskontrollis on leitud padrun. Tallinna piiripunkti ametnik tuvastas kohapeal, et padruni omanik on 1981. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik, kes omab kehtivat relvaluba. Padrun võeti relva ja laskemoona üleandmise-vastuvõtmise aktiga hoiule. Mees Tallinna lennujaamast lennuga Bergamosse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

23. oktoobril sai politsei väljakutse Tartus Aardla tänavale, kus olid omavahel tülli läinud endised elukaaslased. Tüli käigus lõi joobes 29-aastane mees naist. Politsei pidas mehe kinni ning viis esmalt kainenema. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

23. oktoobril puhkes Tartus Sõpruse puiestee kortermaja trepikojas kahe mehe vahel tüli, mille käigus 53-aastane mees lõi teda korrale kutsunud 72-aastast meest. Kannatanu pöördus tervisekontrolliks traumapunkti. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaaluurimises.

Avaliku korra raske rikkumine

22. oktoobri öösel teatati, et Tartus Küüni tänaval lõi 18-aastane noormees tüli käigus 27-aastast meest. Meedikud viisid kannatanu tervisekontrolliks haiglasse. Politsei pidas lööja kinni ning toimetas esmalt kainenema. Juhtunu asjaolusid selgitab politsei kriminaaluurimises.

Süütamine

Ööl vastu 21. oktoobrit sai häirekeskus teate, et Tartus Alasi tänava kortermaja koridoris põlesid kahe korteri uksematid. Elanikud kustutasid põlengu omal jõul. Politsei pidas kohapeal kinni 35-aastase mehe, kes meedikute abil terviseasutusse ravile toimetati. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

21. oktoobril koostati Lõuna prefektuuris lahkumisettekirjutus Vietnami Sotsialistliku Vabariigi kodanikule, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 215 päeva seadusliku aluseta. Naisele kohaldati kaheks aastaks sissesõidukeeld.

21. oktoobril koostati Lõuna prefektuuris lahkumisettekirjutus Nepali kodanikule, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 15 päeva seadusliku aluseta. Mehele kohaldati kaheks kuuks sissesõidukeeld.

22. oktoobril peeti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel kinni Aserbaidžaani Vabariigi kodanik, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 39 kalendripäeva seadusliku aluseta. Isikut karistati rahatrahviga, talle kohaldati kolmeks aastaks sissesõidukeeld ja tal lubati riigist lahkuda.

22. oktoobril kontrolliti Luhamaa piiripunktis riiki siseneda soovinud Leedu numbrimärgiga DAF veokit ning avastati, et selle tehasetähis on manipuleerimistunnustega. Autorong paigutati täiendavaks kontrolliks arestiplatsile ning selle juht jäi ootama transporti tagasi Läti Vabariiki.

22. oktoobril tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kes soovis riiki siseneda kinnisvara soetamiseks. Kuivõrd alus tal piiriületuseks aga puudus, väljastati talle sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

22. oktoobril tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kes tahtnuks tulla Eestisse ostlema. Tema piiriületus tõkestati, talle väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

22. oktoobril tõkestati piiripunktis riiki sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudus seaduslik alus Schengeni alale sisenemiseks. Mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

23. oktoobril tõkestati piiripunktis riiki sisenemine viiel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudus seaduslik alus Schengeni alale sisenemiseks. Isikutele väljastati sisenemiskeeld ning nad saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

23. oktoobril teatati politseile, et Jõhvis Linda tänaval asuvas korteris tekitas 41-aastane naine füüsilisi vigastusi 49-aastasele naisele. Politseinikud pidasid vägivallatseja kahtlustatavana kinni.

23. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Puru teel asuvas korteris tekitas 41-aastane mees füüsilisi vigastusi oma 31-aastasele naisele. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

22. oktoobril teatati politseile, et Narvas Rahu tänaval asuvas korteris tekitas 41-aastane mees omavahelise konflikti käigus füüsilisi vigastusi 63-aastasele naisele. Politseinikud pidasid lööja kahtlustatavana kinni.

22. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Aia tänaval asuvas korteris tekitati füüsilisi vigastusi 39-aastasele mehele. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

21. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Järveküla teel asuva maja juures tekitas 28-aastane naine füüsilisi vigastusi 45-aastasele naisele. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

21. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Mõisa teel asuva maja juures lõi 29-aastane mees 44-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

Asja rikkumine ja hävitamine

Politsei sai teate, et 23. oktoobril süttis Narva-Jõesuus Aia tänaval asuvasse parklasse pargitud auto Mini one D. Esialge kahju on 15 000 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus

Politseile teatati, et 21. oktoobri varastati Kiviõlis Keskpuiestee tänaval 200 meetrit sidekaablit. Juhtunu täpsemad asjaolud ja kahju summa selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Politseile teatati, et 22. oktoobril varastati Kohtla-Järvel Ritsika tänavale pargitud autost tööriistu ja võtmed. Kahju on 350 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Politseile teatati, et ajavahemikul 21. oktoober kuni 22. oktoober varastati Toila vallas Pühajõe külas asuvast kuurist ukseluku lõhkumise teel 4 autorehvi. Kahju on 1000 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Politseile teatati, et 22. oktoobril varastati Jõhvis Narva maanteel asuvast hoonest mobiiltelefon Samsung. Kahju on 369 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Politseile teatati, et ajavahemikul 21. oktoober kuni 22. oktoober varastati Lüganuse alevikus Lüganuse teel asuva maja juurde pargitud veoautost Scania diiselkütust. Juhtunu täpsemad asjaolud, sealhulgas kahju summa, selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

14. oktoobril tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa kodanikul. Mehele määrati rahatrahv, kohaldati riiki sisenemise keeld ning koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul.

21. oktoobril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine seitsmel Venemaa Föderatsiooni kodanikul ja seitsmel Ukraina kodanikul. Sagedasem tõkestamise põhjus seisnes selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks või andsid nad oma reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

22. oktoobril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine kaheteistkümnel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, viiel Moldova kodanikul, kahel Ukraina ja ühel Kasahstani kodanikul. Sagedasem tõkestamise põhjus seisnes selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks või andsid nad oma reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

23. oktoobril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine kahel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kümnel Ukraina kodanikul, kahel Moldova ja ühel Iisrael ja Türkmenistani kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastame vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Vargus

20. oktoobril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et ajavahemikul 22. september kuni 12. oktoober varastati Lääne-Nigula vallas erakinnistult sõiduk Volkswagen Crafter, neli velge koos rehvidega ja tagavararatas. Vargusega tekitatud kahju on 750 eurot.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

23. oktoobri õhtul sai politsei teate, et Tori vallas lõi 41-aastane naine korteris oma abikaasat, 48-aastast meest, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitakse välja kriminaalmenetluses.

Arvutikelmus

21. oktoobril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Pärnus elav 51-aastane naine sõlmis lepingu firmaga, kes pakkus talle teenimisvõimalust. Naine lõi ettevõtte lehel endale konto. Selleks, et lehel kaubelda, pidi ta tegema sissemakse summas 250 eurot. Seejärel hakati naisele pidevalt helistama, et ta kauplemise jätkamiseks teeks veel makseid, kuid seda enam naine teha ei soovinud. Kui naine soovis konto sulgeda, küsiti kontojäägi tagastamiseks tema pangakontonumbrit. Raha üle ei tulnud, misjärel paluti naise arvutile ligipääsu Anydesk programmi kaudu ja ligipääsu ka naise välismaisele pangakontole, millelt kanti üle raha võõrale pangakontole. Kokku tekitati naisele varalist kahju 5050 eurot.

Saaremaa

Kelmus

24. oktoobril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et septembris soovis Saaremaal elav 37-aastane mees osta internetis mängukonsooli ja tegi selleks 27-aastase mehe arveldusarvele ülekande. Lubatud mängukonsooli pole 37-aastane mees tänaseni saanud ega ole saanud ka raha tagasi.

Vargused

21. oktoobril teatati politseile, et alates augusti keskpaigast alates on Saaremaal varastatud metsahaket. Vargusega tekitatud varaline kahju on üle 16 000 euro.

20. oktoobril teatati politseile, et septembri keskpaigast kuni oktoobri alguseni on Saaremaal lukustatud järelhaagisest varastatud mootorsaed. Vargusega tekitatud kahju on 1250 eurot.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.