Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Täna algav keskkonnahariduse konverents keskendub elurikkusele linnas (2022-10-24 09:20:14)

Keskkonnaamet ja Keskkonnaministeerium korraldavad 24.
-25. oktoobrini Võrus keskkonnahariduse konverentsi "Elurikkus on lähedal". Kõik huvilised on oodatud konverentsist osa saama videoülekande vahendusel.

"Kolmandik Eesti elanikest on värske keskkonnateadlikkuse uuringu põhjal märganud liikide kadumist. Üle poolte vastanuist hindab loodusliku mitmekesisuse kadumist tõsiseks probleemiks, kuid vaid veerand näeb, et see mõjutab nende elukvaliteeti," lausus Keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra. "Soovimegi nende kahe päeva jooksul tugevdada arusaama, et elurikkus on inimesele eluliselt vajalik ja tuua näiteid, kuidas saame elurikkust hoida," lisas Vakra.

"Rohepöörde ja kliimamuutuste valguses ei tohi ära unustada, et kõige aluseks on elurikas keskkond. Linna planeerides tasub silmas pidada, et lisaks silmailule ning linlaste füüsilise ja vaimse tervise parandamisele aitavad piisava suurusega ja sidusad rohealad leevendada näiteks äärmuslikke ilmastikuolusid - kuumalaineid ja suurte sadudega kaasnevaid üleujutusi," selgitas Rainer Vakra. "Keskkonnaamet tahab olla kestlike valikute tegemisel toetavaks partneriks ja mõtleb kaasa, et meist jääks hea elukeskkond tulevastele põlvedele," lisas Vakra.

Kõige uuema teadmise toovad konverentsile teadlased. Linna elurikkusest ökoloogi pilgu läbi kõneleb Kristjan Zobel, linnalindudest Marko Mägi, putukatest Virve Sõber ja linnarohelusest Tiiu Kull. Maastikuarhitekt Karin Bachmann jagab kogemusi, kuidas kujundada elurikast linnaruumi.

Võru valiti konverentsi toimumise kohaks kui hea näide, kuidas kujundada elurikast linnaruumi koos kogukonnaga. Näiteks on Koreli oja kallaste korrastamisel tekkinud mitmekesine park vaba aja veetmiseks ja seda kasutavad ka ümberkaudsed koolid õuesõppeks.

Konverents algab täna kell 11.20 Võru kultuurimajas Kannel ning sellest võtab osa ligi 200 õpetajat, loodus- ja keskkonnahariduse spetsialisti, loodusretkede juhendajat ja huvilist.

Ettekandeid saab jälgida ka veebi vahendusel. Ettekanded salvestatakse ning neid on võimalik hiljem järele vaadata.Kohaletulnutel on võimalus võtta osa ka töötubadest Võru Kesklinna Koolis.

Konverentsi korraldavad Keskkonnaamet ja Keskkonnaministeerium koostöös Võru Linnavalitsusega. Konverentsi programmi leiab portaalist www.keskkonnaharidus.ee.

Keskkonnahariduse konverentsi korraldatakse alates 2008. aastast. Läbi aja on käsitletud teemadena keskkonnaharidust muutuvas maailmas, puhta keskkonna ja tervise seoseid, maapõues leiduvat rikkust, puhta vee olulisust, energiasäästu jm. 2020. aastast saab konverentsi jälgida ka veebi vahendusel.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.