Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kena puuistutamistraditsioon jätkub (2007-05-22 07:06:14)

 

Tallinna Linnavalitsus jätkab ka sel aastal traditsiooni, millega kingitakse igale lasteaia ja kooli lõpetanud lennule oma puu. Sel aastal on lõpetajatel võimalus valida kolme puuliigi - pihlaka, pärna ja hõbekuuse vahel.

Möödunud aasta kevadel kutsus linn esmakordselt lasteaedade ja koolide lõpetajaid oma haridusasutuse territooriumile istutama puu, mis jääks tähistama ühe eluperioodi lõppu. Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul leidis keskkonnasõbralik algatus nii laste, õpetajate kui ka nende vanemate sooja vastuvõtu. Traditsiooni algatamisel oli soov lapsed jälle oma lasteaeda ja kooli külastama kutsuda ja  meenutada kooli või lasteaia lõpetamise päeva. „Oluline  projekti juures on ka see, et lastel on võimalus anda panus oma kooli haljastamisse ja mõista haljastuse väärtust linnaruumis,” ütles abilinnapea Deniss Boroditš.

Erinevad lasteaiad ja koolid on puu istutamise lahendanud erinevalt: mitmed lasteaia lapsed istutavad koos puuga ka oma soovid tulevikuks või siis pannakse istutusauku nende nimed, kes puu isutamisel osalesid. Paljud lasteaialapsed ergutasid puu kasvama lauluga ja rääkisid lugusid puudest. „Mitmele koolile ja lasteaiale on see aga ka heaks kingituseks, kuna uut haljastust pole koolidesse ja lasteaedadesse juba pikka aega istutatud. Viimane kingitud puudest istutatakse maha 8. juulil Tallinna Tihase Lasteaeda.

Allikas: Tallinna Linnavalitsuse 21.05.2007 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.