Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaamet võõrandab oksjoni korras enda omanduses olnud kariloomad (2022-10-14 09:16:12)

Keskkonnaamet võõrandab avalikul elektroonilisel enampakkumisel ameti valduses olevad 122 veist ja 13 lammast. Loomade eesmärk oli aastatel 2006-2010 erinevate projektide raames suurendada NATURA aladel hoolduses olevate niiduelupaikade pindala ja see eesmärk on nüüd täidetud.

Seniajani olid Keskkonnaametile kuuluvad kariloomad lepingu järgi talunike kasutuses. Talunikud said endale loomade järglased ning suurendasid sellega enda kasutuses olevat karja. See omakorda võimaldas hooldusesse võtta uusi pärandkooslusi. Hetkel on loomade kasutusse andmise eesmärk saavutatud ning projektide varade säilitamise kohustused lõppenud. Samuti on tagatud niitude jätkuhooldamine pärandniitude hooldajate poolt Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti hooldustoetuse pikaajaliste kohustustega.

Keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra ütles, et talunike kasutusse antud loomade eesmärk oli suurendada kaitsealuste hooldatavate pärandniitude pindala, kuna need alad on meile liigirikkuse ja genofondi kandjatena väga olulised. "Pärandniitudel saavad pärandkooslustele omased liigid säilida ja levida. Meie eesmärgiks on suurendada ja säilitada elurikkust ja maastikulist mitmekesisust, samuti parandada pärandniitudega seotud liikide seisundit. Seda talunikele kasutusse antud kariloomad ka võimaldasid," rääkis Vakra. "Ainuüksi tänu nendele loomadele ning nende järglastele on täna hoolduses vähemalt 1000 hektarit pärandniitusid. Me oleme suutnud initsieerida koos hooldajatega uue märkimisväärse karja tekkimise Eestimaa pärandniitude majandamiseks, mistõttu ei ole Keskkonnaametil praegu otstarbekas enam loomi omada," lisas peadirektor.


Keskkonnaamet ootab kariloomade soetamiseks hinnapakkumisi e-kirja teel aadressile loomad@keskkonnaamet.ee. Täpsem info võõrandatavate loomade kohta on leitav avalikust elektroonilisest enampakkumise veebikeskkonnast www.karjaturg.ee, kus pakkumiste esitamise tähtajaks on määratud 26. oktoober 2022 kell 12.00.



Allikas: Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.