Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Minge metsa! (2022-10-14 08:37:50)


Milliseid seenhaigusi esineb männil kõige rohkem ning kuidas on lood kuuse-kooreüraski kahjustustega? Kuidas läheb arukasel ning mis vaevab Eesti metsas lepapuid. Neile ja teistele metsa tervisega seotud küsimustele leiab vastused Keskkonnaagentuuri 2021. aasta seiretulemusi tutvustavast videoülevaatest.

Eesti metsaseire on üks osa Euroopa metsaseire programmist, mis uurib õhusaaste, kliimamuutuste ja muu inimtegevuse mõju metsadele ja metsaökosüsteemidele. Kokku tehakse Eestis metsaseire tööde käigus kaheksat allseiret, näiteks hinnatakse iga viie aastat tagant puude juurdekasvu ja alustaimestikku, aga sademeseiret tehakse igakuiselt. Enamasti on seirajateks Keskkonnaagentuuri töötajad, vaid üksikute allseirete töölõikudes vajatakse abi väljastpoolt asutust.

Mida 2021. aastal tehtud seiretööd metsa tervise kohta näitasid tutvustab videoloos Keskkonnaagentuuri metsaosakonna juhtivspetsialist Vladislav Apuhtin.

Loe metsaseire ja teiste riikliku keskkonnaseire programmi raames tehtavate seirete kohta rohkem Keskkonnaportaali keskkonnaseire lehelt.

Tutvu kõikide tänavuste seirevideoülevaadetega siia klõpsates.

Allikas: Keskkonnaagentuuri pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.