Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kruuse: Ringbiomajandus on meie tulevik, siin pole mingit küsimust! (2022-10-13 09:28:33)

Täna algab ringbiomajanduse konverents, mille raames korraldatakse ka kõrgetasemelinekohtumine Euroopa Liidu ja idaparnerlusriikide vahel.

Konverentsi põhieesmärk on arutleda säästva ringbiomajanduse rolli ja võimalusi kliimaneutraalse majanduse saavutamisel ja toidusüsteemi kestlikkuse tagamisel. Kahepäevasel konverentsil esinevad ettevõtjad ja teadlased nii Eestist kui mujalt, mitmed idufirmad tutvustavad oma uuenduslikke lahendusi. Ürituse raames toimub ka kõrgetasemeline kohtumine, kus arutatakse, mida saab riik teha, et ringbiomajandust edendada ning edasisi samme, et elavdada valdkonnas riikidevahelist koostööd.

Minister Urmas Kruuse näeb, et ringbiomajandus suudab lahendusi pakkuda nii toiduga kindlustatuse, kui energiajulgeoleku tagamisel, aga ka toimetulekuks meie oma ressurssidega. Ta leiab, et ringbiomajandus on tulevikusuund ja ettevõtjaid tuleb innustada sellega rohkem tegelema. "Eesti teadlased on viimastel aastatel teinud tublit tööd, uurides põhjalikult meie biomajanduse probleeme ja võimalusi. Peame sellele tuginedes edasi liikuma, et oma bioressurssi parimal moel ära kasutada," selgitas Kruuse.

Ringbiomajanduse konverents toimub 13.-14. oktoobril Eesti põllumajanduse aastanäituse 2022 raames. Konverentsi korraldavad Eesti Maaülikool, Maaeluministeerium ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda. Korraldamist kaasrahastab Euroopa Komisjon.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.