Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kalanädalal tehti kummardus 1500 Ukraina pagulasele ja vabatahtlikule (2022-10-04 08:35:41)


Eesti toidu kuu raames tähistati seitsmendat korda kalanädalat. Igal aastal valitakse välja ü
hes valdkonnas tegutsejad, kellele valmistatakse kodumaistest kalast erinevaid roogasid. Tänavu pakuti kala Ukraina sõjapõgenikele ja neid aitavatele vabatahtlikele. Traditsiooniliselt tehti ürituse raames koostööd Eesti Peakokkade Ühendusega.

Kalanädala eestvedaja Toomas Armulik tänab kõiki viite kokka, kes olid valmis tegema koostööd. "Jagasime neljas Eestimaa linnas Ukraina pagulastele ja nende abilistele pea 1500 portsuerinevatest kodumaistest kaladest valmistatud roogasid," teatas Armulik. Tema sõnul olid ukrainlased meeldivalt üllatunud, et tippkokad tulid neile süüa tegema. "Ukrainlased käisid kokkasid kättpidi tänamas ja nii mõnigi roog tuletas neile meelde lapsepõlve," rääkis Armulik.

Maaeluminister Urmas Kruuse näeb, et eestlased on mererahvas ja kala võiks me kõik rohkem süüa. "Eestis kalast kindlasti puudust ei tule, miks mitte siis süüa kõige värskemat kala," leiabKruuse.

Kalanädalal osalesid pagulasabikeskused neljas linnas - Tallinnas, Viljandis, Jõhvis ja Rakveres. Igasse kalanädalal osalevasse pagulasabikeskusesse läks üheks päevaks külla tippkokk, kes valmistas kohalikust kalast maitsva roa. Menüüs olid räim, angersäga, koha ja ahven.

Külaliskokkadena tegid kalanädalal süüa presidendi peakokk Taigo Lepik, Ylicool Cateringi peakokk Urpo Reinthal, Merino Gastronoomia peakokk Merino Lastik, ERMi peakokk Henari Nõu ja Pari Maitse gurmeekokk Silver Ulm.

Kalanädalat korraldab Kalanduse Teabekeskus ja korraldamist rahastatakse Euroopa Liidu Merendus- ja Kalandusfondist 2014-2020. Eesti Peakokkade Ühendusega tehakse koostööd kuuendat aastat.

Kalanädal on osa Eesti toidu kuu programmist. Septembris Maaeluministeeriumi eestvedamisel toimuv Eesti toidu kuu ühendab kodumaisele toidule pühendatud üritusi ja festivale. Eesti toidu kuud tähistati esimest korda 2015. aastal.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.