Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2022-10-04 08:20:10)


Möödunud nädalavahetuse jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 111 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kaks avaliku korra rasket rikkumist, 48 varavastast kuritegu, sealhulgas 41 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 124. Juhtus 16 inimvigastusega liiklusõnnetus, milles sai viga 19 inimest. Liikluses tabati 50 alkoholijoobes juhti.

Piiril väljastati 153 sisenemiskeeldu, avastati viis Schengeni viisaeeskirja rikkumist ja üks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

30. septembril teatati, et Mustamäel Mustamäe teel korteris lõi 22-aastane mees oma elukaaslast, 31-aastast naist.

30. septembril teatati, et Lasnamäel Loometsa tänaval korteris ründas 39-aastane mees oma elukaaslast, 40-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

30. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Randla tänaval korteris on rünatud 44-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

30. septembril teatati, et Kesklinnas Koidu tänaval korteris ründas 62-aastane mees oma elukaalast, 61-aastast naist. Kiirabi andis naisele esmaabi, politseinikud pidasid mehe kinni.

1. oktoobril sai politsei teate Kesklinna Komandandi teele, kus 26-aastane mees lõi pudeliga 41-aastast naist ja tekitas temale viga. Politseinikud pidasid lööja kinni.

1. oktoobril teatati, et Lasnamäe Mahtra tänava korteris lõi 23-aastane mees 33-aastast naist.

2. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Maleva tänava korteris tungis 32-aastane mees kallale 31-aastasele naisele. Politseinikud pidasid mehe kinni.

2. oktoobril sai politsei teate Lasnamäe Punase tänava kortermajja, kus 30-aastane mees lõi 56-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

2. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänava majas lõi 22-aastane mees oma elukaaslast 19-aastast naist.

Avaliku korra rikkumised

2. oktoobril sai politsei teate Kristiinesse Nõmme teele, kus seni tuvastamata mees lõi 28-aastast meest.

2. oktoobril teatati, et Mustamäe Mustamäe teel lõi seni tuvastamata mees 24-aastast naist.

Kelmus

Levib õngitsuskiri, mida saadetakse Omniva nimelt ning millega tahetakse varastada pangakaardi andmeid. Varastatud andmetega teevad kelmid erinevaid tehinguid. Palun ärge vajutage e-mailis olevale lingile. Uudishimu vältimiseks ütleme kohe ära, et lingile vajutades avaneb uus aken, kus küsitakse pangakaardi andmeid.Kui saad alloleva või sellele sarnase kirja, siis palun kustuta see. Kui ootad pakki ja kahtled, kas tegemist on väidetava ettevõttega, siis guugelda konkreetse asutuse klienditoe numbrit ja küsi, kas tegemist võib olla nende saadetud kirjaga.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

30. septembril teatati, et Maardus lõi 32-aastane mees oma 32-aastast abikaasat. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

1. oktoobril teatati, et Rae vallas Peetri alevikus lõi 30-aastane mees 38-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

1. oktoobril sai politsei teate Maardusse Keemikute tänava kortermajja, kus 32-aastane mees lõi oma abikaasat, 32-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Piiriturvalisus

30. septembril saabusid Tallinna lennujaama Istanbulist 1980. aastal, 1974. aastal ja 1986. aastal sündinud Tadžikistani Vabariigi kodanikud, kellele koostati piiril sisenemiskeelud, kuna puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Samuti tunnistati kehtetuks nende viisad. Mehed peeti kinni ja toimetati kinnipidamiskeskusesse ootama võimalust tagasilennuks kodumaale.

Mehed lahkusid tagasi 2. oktoobril.

30. septembril saabusid Tallinna lennujaama Istanbulist 1998. aastal, 1973. aastal ja 1979. aastal sündinud Gruusia kodanikud, kellele koostati piiril sisenemiskeelud, kuna puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ja puudusid piisavad elatusvahendid arvestades riigis viibimise kestust ja olemust või päritoluriiki naasmiseks või transiidiks vajalikud dokumendid. Mehed peeti kinni ja toimetati kinnipidamiskeskusesse ootama võimalust tagasilennuks kodumaale. Mehed lahkusid tagasi 2. oktoobril.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

26. septembril teatati, et Jõelähtme vallas asuvas majas ründas 18-aastast meest talle tuttav mees. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse kontrolli. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

LÕUNA PREFEKTUUR

Viljandimaa

Vargus
2. oktoobril sai politsei teate, et Viljandis Kalvi tänavalt on varastatud sõiduauto Toyota. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel kriminaalmenetluse käigus.

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine kümnel Venemaa Föderatsiooni kodanikul. Kuivõrd turism ning muud esitletud põhjused ei andnud isikutele õigust piiriületuseks, väljastati neile sisenemiskeelud ning nad saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni. Näiteks saabus 3. oktoobril piiripunkti sõidukiga seltskond, kelle eesmärk oli jõuda Tsehhi. Kuivõrd tegu ei olnud sõjapõgenikega, vaid isikutega kes pikka aega elanud Venemaa Föderatsioonis, puudus alus neid riiki lubada. Ühest ukrainlasest ja viiest Venemaa Föderatsiooni kodanikust reisiseltskonna teekond tõkestati ning nad saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

2. oktoobril tõkestati riiki sisenemine kahel Moldova kodanikul, kuna nende selgitused reisi eesmärgi kohta olid ebausaldusväärsed. Ka puudusid neil piisavad rahalised vahendid ning asjakohased dokumendid õigustamaks oma reisi eesmärki. Neile väljastati sisenemiskeelud ning nad saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Möödunud kolme päeva jooksul tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine 11 Ukraina kodanikul, sest nad ei kvalifitseerunud sõjapõgenikeks põhjusel, et on elanud Venemaa territooriumil juba pikka aega ning nad ei tule Eestisse sõjapiirkonnast. Ka andis osa piirile jõudnuist piiriületuse osas valeinfot, mistõttu väljastati kõigile neile sisenemiskeelud ning nad saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni. Näiteks saabus 30. septembri pealelõunal Koidula piiripunkti Ukraina kodanik, kes soovis Eestisse siseneda tingimustel nagu on lubatud sõjapõgenikele. Kuivõrd isik aga sõjapiirkonnast ei saabunud ning oli elanud juba 2014. aastast alates Venemaal, puudus tal alus nüüd riiki sisenemiseks. Tema piiriületus tõkestati, talle väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

2. oktoobril kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Läti numbrimärkidega Man veokit ning avastasid, et selle juhil ei olnud esitada veoki haagise registreerimistunnistust. Lisaks avastasid piirivalvurid veoki esiklaasile kinnitatud antiradari, mille omamine ja kasutamine on Eestis seadusega keelatud. Juht viskas seadme ära, masin ühes juhiga suunati aga tolliplatsile kuniks haagise dokumentide saabumiseni.

1. oktoobril kella 11 ajal avastas Saatse kordoni radarvaatleja Pihkva järvel ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse suunaga Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Alus peeti kinni ning seda juhtinud mehele määrati rikkumise eest rahatrahv.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Ähvardamine

1. oktoobril teatati politseile, et Narvas 26. juuli tänaval asuvas korteris ähvardas 49-aastane mees oma 47-aastast naist tervisekahjustuse tekitamisega. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

30. septembril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Outokumpu tänaval asuvas korteris ähvardas 37-aastane mees oma 38-aastast naist tervisekahjustuse tekitamisega. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Kehaline väärkohtlemine

2. oktoobril teatati politseile, et Kiviõlis Vabaduse puiesteel tekitas 19-aastane mees füüsilisi vigastusi 18-aastasele mehele ja naisele ning 19-aastasele mehele. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

1. oktoobril teatati politseile, et Narvas A. Puškini tänaval asuvas korteris lõi 62-aastane mees oma 50-aastast naist. Politseinikud pidasid lööja kahtlustatavana kinni.

1. oktoobril teatati politseile, et Narvas Rakvere tänaval tekitati füüsilisi vigastusi 22-aastasele mehele. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

1. oktoobril teatati politseile, et Narvas A-A. Tiimanni tänaval tekitas 37-aastane naine füüsilisi vigastusi 28-aastasele mehele. Politseinikud pidasid lööja kahtlustatavana kinni.

30. septembril teatati politseile, et Narvas A. Daumani tänaval lõi 60-aastane mees ühise alkoholitarvitamise käigus terava esemega 65-aastast meest, kes toimetati haiglasse. Politseinikud pidasid lööja kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab kriminaalmenetlus.

Vargus

Politseile teatati, et 30. septembrini varastati Jõhvis Narva maanteel asuvast hoonest mobiiltelefon Samsung Galaxy ja sularaha. Juhtunu täpsemad asjaolud, sealhulgas kahju summa, selgitab politsei kriminaalmenetluses.

2. oktoobril teatati politseile, et Kiviõlis Vabaduse puiesteele pargitud veoautost Volvo varastati kütust. Juhtunu täpsemad asjaolud, sealhulgas kahju summa, selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

30. septembril tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa kodanikul. Mehele määrati rahatrahv, kohaldati riiki sisenemise keeld ning koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul.

30. septembril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine neljateistkümnel Venemaa Föderatsiooni kodanikul ja kuuel Ukraina kodaniku, kahel Moldova kodanikul ning ühel Costa Rica kodanikul. Tõkestatud isikud ei olnud sõjapõgenikud ning neil puudus seaduslik alus Eesti Vabariiki sisenemiseks, sest isikute reisi eesmärkide kohta antud ütlused olid ebaselged ja neil puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

1. oktoobril tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Iisraeli kodanikul. Talle määrati rahatrahv, kohaldati riiki sisenemise keeld ning koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul.

1. oktoobril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine üheteistkümnel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kolmel Moldova kodanikul, kahel Ukraina kodanikul, ühel Colombia kodanikul. Tõkestatud isikud ei olnud sõjapõgenikud ning neil puudus seaduslik alus Eesti Vabariiki sisenemiseks, sest isikute reisi eesmärkide kohta antud ütlused olid ebaselged ja neil puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

2. oktoobril tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa kodanikul, talle määrati rahatrahv, kohaldati riiki sisenemise keeld ning koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul.

2. oktoobril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine üheksateistkümnel Venemaa Föderatsiooni kodanikul ja neljal Ukraina kodanikul. Tõkestatud isikud ei olnud sõjapõgenikud ning neil puudus seaduslik alus Eesti Vabariiki sisenemiseks, sest isikute reisi eesmärkide kohta antud ütlused olid ebaselged ja neil puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargused

2. oktoobril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et ajavahemikul 25. september kuni 2. oktoober varastati Tori vallas puidutöökojast puulõhkumismasin ja kompressor. Vargusega tekitatud kahju on hinnanguliselt 400 eurot.

1. oktoobril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et ajavahemikul 30. september kuni 1. oktoober varastati Tori vallas ettevõtte territooriumil küünist vaatidest 350 liitrit eriotstarbelist diiselkütust. Vargusega tekitatud kahju on 450 eurot.

30. septembri alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et ajavahemikul 15.-16. september varastati Pärnus kortermaja sisehoovist lukustamata jalgratas ROMET. Vargusega tekitatud kahju on ümmarguselt 350 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

30. septembril sai politsei teate, et 37-aastane mees lõi Pärnus majutusasutuse numbritoas tuttavat 37-aastast naist, mille tagajärjel sai naine viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

30. septembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 20. septembril kella 19 paiku lõi 28-aastane mees Pärnus kortermaja hoovis oma tuttavat, 62-aastast meest.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.