Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi haldusala 40. nädala eelinfo (2022-10-03 08:24:14)

Teisipäev, 4. oktoober

· Keskkonnaminister Madis Kallas osaleb üritusel "Ülemiste linnak vabaneb täielikult ühekordsetest pakenditest ning liitub Ringo süsteemiga".


· Kell 10-16 toimub Maa-ametis KOV esindajatele maa korralise hindamise tutvustamise teabepäev. Vaata päevakava https://maaamet.ee/maa-korralise-hindamise-infopaevad-kovidele Teabepäevad toimuvad ka Tartus (11.10), Raplas (13.10) ja veebiseminarina Teamsis (18.10).

· Maa-amet võõrustab Põllumajandus- ja toiduameti maaparandusspetsialiste. Tutvustatakse veekogude andmete kogumist ja uuendamist Eesti topograafia andmekogus stereokaardistuse teel ning maaparandussüsteemi eesvoolude info sidumist ETAKi vooluveekogude ruumikujudega. Koostöö tulemusel paraneb mõlema andmestiku kvaliteet ning maaomanikul ei ole sama veekogu kitsendused eri asukohas. Kohtumise eesmärk on suhete tihendamine ja ladusam koostöö tulevikus. Eesvoolude tervikkujud on uus ruumiandmeteenus, mida ETAK hakkab geoinformaatika osakonna eestvedamisel pakkuma avaandmetena.

· 4.-6. oktoobrini on Jäätmeinfopäevad Mustvee vallas Lohusuus, Voorel ja Kasepääl. Tutvustatakse jäätmemajandust ning seda, miks ja kuidas jäätmeid sorteerida ning mis saab neist edasi.

Kolmapäev, 5. oktoober

· Kell 14 avab Keskkonnaagentuuri direktor Taimar Ala Tartu-Tõravere meteoroloogiajaama uue hoone. Kõik ajakirjanikud on oodatud pidulikule avamisüritusele. Avamise puhul lastakse taevasse ilmapall ning kõik huvilised saavad tutvuda uue ilmajaama hoonega.

· Kell 10 toimub Raplamaa Jahindusnõukogu koosolek. Keskkonnaametist osalevad seal metsaosakonna juhtivspetsialist Jaanus Nilp ning jahinduse ja vee-elustiku büroo jahinduse vanemspetsialist Uno Treier.

· Kell 13 kohtuvad Keskkonnaametist looduskaitse planeerimise osakonna spetsialist Kadri Kasuk, loodushoiutööde büroo spetsialist Tarmo Evestus ja looduskaitse planeerimise osakonna juhtivspetsialist Sander Laherand Piusa külastuskeskuses Võru valla ja Riigimetsa Majandamise Keskuse esindajatega, et arutada külastuskorraldusega seonduvat ning selgitada välja osapoolte huvid, planeerida tegevusi ning täpsustada vastutusalasid.

Neljapäev, 6. oktoober

· 6. ja 7. oktoobril korraldab Maa-amet Eesti Maaülikooli tudengitele kahepäevase välitööde praktikumi. Koostöö eesmärk on pakkuda erialateadmisi ja praktilisi kogemusi Eesti Maaülikooli geodeesia, kinnisvara- ja maakorralduse eriala tudengitele. Tehakse katastrimõõdistamisi ja piiride kindlaksmääramist Lõuna-Eesti 12 maatükil. Tudengite välitööpäevi sisustavad 9 maa-ameti katastrimõõdistamise ja -kontrolliosakonna töötajat. Maaomanike esindajatena on projekti kaasatud RMK ja Transpordiamet. Praktilise koostööprojekti lõpuks on meil taas rohkem korrastatud piiriandmetega maatükke ja 34 noort erialainimest, kes on saanud teada, mida tähendavad omandi piirid looduses ja miks need on olulised.



Reede, 7. oktoober

· Keskkonnaminister Madis Kallas on visiidil Hiiumaal.

· Kell 10-20 osaleb Keskkonnainvesteeringute Keskus mõju- ja jätkusuutlikkuse festivalil Impact Day (Põhjala tehas, Tallinn) demoalal oma väljapanekuga, et tutvustada huvilistele roheideede konkurssi Negavatt, rohekiirendite programmi ja arenguriikide toetust. Samuti esineb kell 12 festivali mõjulaval Negavati projektijuht Anni Raie arutelul "Kust saada raha ja toetust?".

· Kabli külastuskeskuses Pärnumaal toimub traditsiooniline Kabli linnupäev. Oodatud on kõik linnuhuvilised, kes soovivad osaleda linnuretkel mööda rannikut ja tutvuda lindude sügisrändega. Linnupäeval tehakse tutvust ka aasta linnu metskurvitsa ehk nepiga. Metskurvits, nagu nimigi ütleb, on metsas elav kurvitsaline, kes tegutseb valdavalt hämaruses ja öötundidel. Lisainfo telefonil 5302 0833, e-posti aadressilinfo.kabli@rmk.ee või RMK kodulehel https://www.loodusegakoos.ee/sundmuste-kalender/sundmus#1936


Laupäev. 8. oktoober

· Kell 10 on RMK Lahemaa rahvuspargi külastuskeskuses külas mükoloog Veiko Kastanje. Päeva jooksul tutvutakse erinevate seentega ja käiakse seeneretkel Ojaäärse metsarajal. Lisainfo telefonil 523 9295, e-posti aadressil info.lahemaa@rmk.ee või RMK kodulehelt https://www.loodusegakoos.ee/sundmuste-kalender/sundmus#2066

Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.