Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Antarktika ümbruse vetest avastati üle 700 uue liigi (2007-05-18 07:07:10)

 

Teadlased on avastanud Antarktikat ümbritsevatest vetest enam kui 700 uut liiki ning kuna läbi on uuritud vaid alla poole leitud loomarühmadest, võib lõplik uute liikide arv tõusta 1500 ligidale.

 

Avastatud liigid elavad täielikus pimeduses kuni 6348 meetri sügavuses vee all, vahendas The Times.

Leitud liikide seas on näiteks lihatoiduline käsn, kes kasutab toidu hankimiseks oma kombitsaid, samuti lihatoiduline koorikloom, mis imeb saagi oma kesta sisse ning kahe tolli pikkune merikakand.

Uute liikidena kinnitamist ootavad veel aga näiteks kaheksajalg, kes kasutab oma pea küljes olevaid tiibu suuna hoidmisel ning praetaldriku suurune ämblikkrabi.

Briti Antarktika uuringute keskuse teadlane Katrin Linse sõnul lükkavat nende avastus ümber varasema uskumuse, et süvaveeloomastik Antarktika ümbruses on hõre.

"Mida kunagi peeti ilmetuks sügavikuks on tegelikult dünaamiline, mitmekülgne ja bioloogiliselt rikkalik keskkond," ütles Linse. "Selle erakordse mereaarde leidmine on esimene samm mõistmaks keerukaid suhteid süvaookeani ja mereelustiku jaotuse vahel."


Allikas: www.etv24.ee Berit Nuka

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.