Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Jäätmete taaskasutajaid premeeritakse (2004-10-13 17:38:02)
13. oktoobril andis keskkonnaminister Villu Reiljan üle AS Ragn-Sells poolsed Aasta Taaskasutaja auhinnad. Ragn-Sells tunnustab taaskasutajaid juba kolmandat aastat.

Auhindade väljaandmise eesmärgiks on tunnustada jäätmete valikkogumist nende taaskasutamise eesmärgil ning edendada sel moel keskkonnahoidlikku eluviisi ja jätkusuutlikku majandamist. Kõik auhinnad on võrdse tähtsusega, s.t nende saajaid pingeritta ei seata. Samuti ei jagata auhindu kogutud taaskasutatavate jäätmeliikide lõikes.

Kolm suurt Aasta Taaskasutaja auhinda antakse ettevõtetele, kes on aasta jooksul jäätmete sortimisega tegelenud ning olulise panuse erinevate jäätmeliikide - paberi, papi, kile jms taaskasutamisse andnud.

Suure taaskasutaja kandidaadiks ei saa olla ettevõte, kelle põhiline tootmisjääk ongi taaskasutatav materjal (näit trükikoda).

Kolme suure Aasta Taaskasutaja valimisel olid olulisteks kriteeriumiteks kogutud jäätmete kvaliteet ja kogused, huvi laiendada valikkogutavate jäätmete nimistut, tõsta jäätmete puhtust ning teavitada ja koolitada nii oma töötajaid kui ka partnereid valikkogumisest.

Kolm väikest Aasta Taaskasutaja auhinda antakse üle ühendustele ja ettevõtetele, kelle kohtsorditud jäätmekogused ei ole suured, küll aga on liigiti kogutavate jäätmete nimistu pikk ning neil on suur huvi laiendada kohtsortimist ja selle tegevuse kvaliteeti. Olulist osa mängib auhinnasaaja tahe edendada valikkogumist.

Väikese Aasta Taaskasutaja kandidaatideks sobivad näiteks kohalikud omavalitsused, koolid, korteriühistud jne.

Ragn-Sells alustas auhindade väljaandmise tava 2002. aastal, kui ettevõte tähistas oma kümnendat tegutsemisaastat Eestis.

2003. aastal laiendas Ragn-Sells auhinnatavate ringi eesmärgiga väärtustada mitte ainult taaskasutatavate jäätmete suurt kogust ja kvaliteeti, vaid ka panust jäätmete kohtsortimisalase teavitustöö tegemisel.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.