Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2022-09-27 08:01:24)


Möödunud nädalavahetul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 183 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine, 87 varavastast kuritegu, sealhulgas 60 vargust (üks eluruumidest ja üks sõidukist). Lähisuhtevägivalla teateid oli 151. Ööpäeva jooksul juhtus neli inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai viga viis inimest. Liikluses tabati 33 alkoholijoobes.

Piiril väljastati 100 sisenemiskeeldu. Avastati kolm Schengeni viisaeeskirja rikkumist ja Eestis saadeti välja üks inimene.

23-25. septembril tuli üle piiri Eestisse 1290 Ukraina kodanikku, kellest 443 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra raske rikkumine

23. septembril teatati, et 42-aastane mees ähvardas Kesklinnas Vene tänaval relvataolise esemega teisi inimesi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Kehalised väärkohtlemised

23. septembril teatati, et Kesklinnas Vene tänaval löödi 42-aastast naist ja tekitati talle kehavigastusi. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

23. septembril teatati, et Lasnamäel Raadiku tänaval toimus konflikt 33-aastase naise ja 37-aastase mehe vahel, mille käigus sai mees kehavigastusi.

23. septembril teatati, et Lasnamäel Loometsa tänaval rünnati 47-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

24. septembril teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel lõi seni tuvastamata isik 39-aastast meest.

24. septembil teatati, et Haaberstis Õismäe teel korteris lõi 38-aastane mees oma elukaaslast, 46-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

24. septembril teatati, et Pirital Rummu teel ründas seni tuvastamata mees 75-aastast meest.

24. septembril teatati Kesklinnas Kai tänaval kaklusest 25-aastase mehe ja 30-aastase mehe vahel, mille käigus mõlemad said kergemaid vigastusi.

25. septembril teatati kaklusest Põhja-Tallinnas Maleva tänaval mitme mehe vahel, kellest üks toimetati kainenema. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

25. septembril teatati, et Haaberstis Õismäe teel toimus kaklus 38-aastase mehe ja talle tuttava mehe vahel.

25. septembril teatati, et Lasnamäel Raadiku tänaval korteris lõi alkoholijoobes 42-aastane mees oma abikaasat, 51-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

25. septembril teatati, et Lasnamäel Kihnu tänaval korteris toimus konflikt elukaaslaste, 32-aastase naise ja 34-aastase mehe vahel, mille käigus mõlemad said vigastada.

25. septembril teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel korteris ründas 42-aastane naine oma elukaaslast, 48-aastast meest noaga. Kiirabi toimetas mehe haiglasse. Politseinikud pidasid naise kinni.

Vargused

23. septembril alustati menetlust selles, et Kesklinnas Kentmanni tänaval varastati trepikojast tasakaaluliikur Kingsong väärtusega 1500 eurot.

23. septembril teatati, et Lasnamäel Majaka põiktänaval varastati sõidukist tööriistakohver ja automakk. Kahjusumma on täpsustamisel.

23. septembril teatati, et Lasnamäel Valgel tänaval varastati sõiduauto katalüsaator. Kahju on 300 eurot.

23. septembril teatati, et Raasiku alevikus on eramajast varastatud erinevaid esemeid.

24. septembril teatati, et Kesklinnas Filmi tänaval on pargitud sõiduki aken katki löödud ja varastatud autost sülearvuti. Kahju on 1000 eurot.

24. septembril teatati, et Kesklinnas Aia tänavalt varastati elektriline tõukeratas väärtusega 400 eurot.

25. septembril teatati, et Lasnamäel Narva maanteel on sisse murtud veokisse ja varastatud rahakotist 900 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

24. septembril teatati, et Viimsi vallas on elukaaslaste, 44-aastase mehe ja 43-aastase naise vahel tekkinud konflikt. Politseinikud pidasid alkoholijoobes naise kinni.

24. septembril teatati, et Paldiskis ründasid seni tuvastamata isikud 35-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

25. septembril teatati, et Jõelähtme vallas tekkis konflikt alkoholijoobes abikaasade vahel, mille käigus 47-aastane mees ründas 38-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargused
23. septembril teatati, et Paldiskis Peetri tänaval varastati garaažist erinevaid esemeid koguväärtusega 7000 eurot.

23. septembril teatati, et Keilas varastati eramust erinevat elektroonikat koguväärtusega 600 eurot.

Piiriturvalisus

23. septembril koostati lahkumisettekirjutus ja sissesõidukeeld üheks kuuks 1993. aastal sündinud Nepali Demokraatliku Liitvabariigi kodanikule, kes viibis Eestis 55 päeva seadusliku aluseta.

25. septembril koostati lahkumisettekirjutus ja sissesõidukeeld viieks aastaks 1971. aastal ja 1987. aastal sündinud Gruusia kodanike suhtes, kes viibis Schengeni alal 448 päeva seadusliku aluseta, nendes 94 päeva Eestis. Samuti puudus mehel lühiajalise töötamise registreering.

25. septembril kontrolliti Tallinnas Paldiski maanteel Eesti Vabariigis registreeritud sõiduautot Toyota Prius, mida juhtis 1980. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik. Mehel oli sõidukis klient ja ta osutas taksoteenust, aga ta ei olnud oma lühiajalist töötamist PPA-s registreerinud. Mehele määrati kiirmenetluses karistuseks rahatrahv.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Vargus

24. septembril avastati, et Põlva vallas Holvandi külas on sisse murtud ehitusjärgus eramusse, kust varastati tööriistu. Kahju ning täpsemad üksikasjad selgitatakse kriminaalmenetluses.

Tartumaa

Vargused

24. septembril avastati, et Kambja vallas Räni alevikus on sisse murtud Iveco bussi, millest varastati kolm elektrigeneraatorit. Kahju ja üksikasjad on selgitamisel.

Ööl vastu 22. septembrit murti Tartus Vaksali tänaval sisse ilusalongi, kust varastati kassas olnud raha. Esialgne kahju on 300 eurot.

Politseile teatati, et mõned nädalad tagasi murti Tartus Anne tänaval sisse sõiduautosse Volkswagen, kust varastati veljed koos rehvidega, tungraud, riideesemeid ja tööriistakomplekt. Kahju on selgitamisel.

Kehaline väärkohtlemine

24. septembril sai politsei väljakutse Elva valda, kus joobes perepoeg oli löönud oma ema ja isa. Politsei pidas 55-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning toimetas kinnipidamisasutusse. Meedikud andsid kannatanutele esmaabi ning politsei selgitab juhtunu täpsemaid asjaolusid käimasolevas kriminaalmenetluses.

Valgamaa

Vargus

23. septembril märkas erarõivais politseinik Valgas Riia tänava kaupluses, kuidas joobetunnustega mees varastas poest kohvi ja alkohoolseid jooke. Ehkki mees püüdis vastutuse eest ära joostes põgeneda, tabasid parasjagu kaupluses viibinud kiirreageerijad mehe lähistelt. Kaup tagastati poele rikkumata kujul ning mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni.

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine 35 Venemaa Föderatsiooni, seitsmel Ukraina, viiel Ameerika Ühendriikide, kolmel Leedu, kahel Läti, ühel Moldova, ühel Iisraeli ja ühel Küprose kodanikul, kuna neil puudus seaduslik alus riiki sisenemiseks, ka polnud nende ütlused reisi eesmärgi kohta usaldusväärsed, mistõttu väljastati neile sisenemiskeelud ning nad saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

25. septembril teatati politseile, et Jäneda külas asuvas talus lõi 37-aastane mees omavahelise konflikti käigus 50-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab kriminaalmenetluses.

23. septembril teatati politseile, et Rakveres Rohuaia tänaval lõi 38-aastane mees 39-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab kriminaalmenetluses

23. septembril teatati politseile, et Rakveres Tallinna tänaval tekitati füüsilisi vigastusi 25-aastasele naisele. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab kriminaalmenetluses

Ida-Virumaa

Ähvardamine

25. septembril teatati politseile, et Narvas Rakvere tänaval ähvardas 33-aastane mees 23-aastast naist tervisekahjustuse tekitamisega. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

Kehaline väärkohtlemine

25. septembril teatati politseile, et Narvas Tallinna maanteel löödi 19-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

25. septembril teatati politseile, et Narvas Kangelaste prospektil asuvas korteris löödi terava esemega 33-aastast meest. Politseinikud pidasid 36-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

25. septembril teatati politseile, et Narvas Tallinna maanteel lõi 49-aastane mees omavahelise konflikti käigus oma 50-aastast elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

25. septembril teatati politseile, et Sillamäel Ranna tänaval lükkas 42-aastane mees omavahelise konflikti käigus 38-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjad selgitab politsei kriminaalmenetluses.

25. septembril teatati politseile, et Narvas A. Puškini tänaval lõi 50-aastane mees 22-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

25. septembril teatati politseile, et Aa külas asuvas asutuses tekitas 24-aastane mees füüsilisi vigastusi 23-aastasele mehele. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

25. septembril teatati politseile, et Narvas Kreenholmi tänaval lõi 60-aastane mees omavahelise konflikti käigus 57-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab kriminaalmenetlus.

24. septembril teatati politseile, et Narvas Pähklimäe tänaval lõi 31-aastane mees 38-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

24. septembril teatati politseile, et Narvas Kreenholmi tänaval tekitas 36-aastane mees füüsilisi vigastusi enda 36-aastasele naisele. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab kriminaalmenetlus.

23. septembril teatati politseile, et Narvas Kreenholmi tänaval tekitas 34-aastane mees füüsilisi vigastusi enda 30-aastasele naisele. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

23. septembril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Lehola tänaval tekitas 56-aastane mees füüsilisi vigastusi enda 74-aastasele naisele. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus

Politseile teatati, et ajavahemikul 23.-25. septembrini varastati Jõhvis Malmi tänavale pargitud kraanast kütust. Juhtunu täpsemad asjaolud, sealhulgas kahju summa, selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Politseile teatati, et 23. septembril varastati Narvas Paul Kerese tänaval jope taskust mobiiltelefon Samsung Galaxy ja sularaha. Juhtunu täpsemad asjaolud, sealhulgas kahju summa, selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

23. septembril tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa kodanikul. Mehele määrati rahatrahv, kohaldati riiki sisenemise keeld ning koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul.

23. septembril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine 24 Venemaa Föderatsiooni kodanikul ja 19 Iisraeli kodanikul, üheksal Ukraina kodaniku, viiel Moldova kodanikul, kolmel Kanada kodanikul, ühel Tadžikistani kodanikul. Tõkestatud isikud ei olnud sõjapõgenikud ning neil puudus seaduslik alus Eesti Vabariiki sisenemiseks, sest isikute reisi eesmärkide kohta antud ütlused olid ebaselged ja neil puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

24. septembril tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa kodanikul. Talle määrati rahatrahv, kohaldati riiki sisenemise keeld ning koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul.

24. septembril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine 22 Venemaa Föderatsiooni kodanikul ja 27 Iisraeli kodanikul, viiel Moldova kodanikul, viiel Ukraina kodanikul, ühel Ameerika Ühendriikide kodanikul ja seitsmel Gruusia kodanikul. Tõkestatud isikud ei olnud sõjapõgenikud ning neil puudus seaduslik alus Eesti Vabariiki sisenemiseks, sest isikute reisi eesmärkide kohta antud ütlused olid ebaselged ja neil puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

25. septembril tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Moldova kodanikul, talle määrati rahatrahv, kohaldati riiki sisenemise keeld ning koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul.

25. septembril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine 30 Venemaa Föderatsiooni kodanikul ja üheksal Iisraeli kodanikul, viiel Moldova kodanikul, 13 Ukraina kodanikul ja kuuel Gruusia kodanikul. Tõkestatud isikud ei olnud sõjapõgenikud ning neil puudus seaduslik alus Eesti Vabariiki sisenemiseks, sest isikute reisi eesmärkide kohta antud ütlused olid ebaselged ja neil puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

24. septembril sai politsei teate, et Haapsalus tekkis Tallinna maanteel meelelahutusasutuse ees 35- ja 52-aastase mehe vahel kaklus. Kõik juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluses.

Raplamaa

Kelmus

23. septembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 16. septembril ostis Rapla vallas elav 52-aastane mees internetis 40-aastaselt mehelt trenažööri ja tasus ettemaksu. Lubatud kaupa ega raha tagasi pole mees siiani saanud. Tekitatud kahju on 700 eurot.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine

25. septembril sai politsei teate, et Kuressaares lõi 37-aastane mees korteris tuttavat 52-aastast naist. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.