Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valitsus kiitis heaks Pärnu maastikukaitseala kaitse-eeskirja (2007-05-17 11:19:01)


Neljapäeval, 17. mail kiitis Vabariigi Valitsus heaks Pärnu maastikukaitseala uue kaitse-eeskirja, millega ühtlasi laieneb seni kaitse all olnud Raeküla männikute ala.

Kaitseala laiendamise ettepanek on tehtud Pärnu maakonnaplaneeringuga, et säilitada ja kaitsta Pärnu rohelise vööndi metsmaastikku ning sealseid metsakooslusi ja liikide elupaiku.

“Liikidele sobivate elutingimuste tagamiseks tuleb kaasa aidata ka juba majandatud metsade looduslikkuse suurendamisele, see omakorda säilitab kohale iseloomulikku maastikuilmet,” selgitas Pärnumaa keskkonnateenistuse looduskaitse peaspetsialist Nele Saluveer.

Pärnu maastikukaitseala kaitstavad liigid on kivisisalik, jäälind, valgeselg-kirjurähn, laanerähn, nõmmekiur, herilaseviu, laanepüü, händkakk, öösorr, hallpea-rähn, musträhn, nõmmelõoke, väike-kärbsenäpp, punaselg-õgija, suur käopõll, laialehine neiuvaip, kahkjaspunane sõrmkäpp ja harilik ungrukold.

Pärnu maastikukaitseala asub Pärnu maakonnas Tahkuranna vallas Reiu külas. Kaitseala pindala on 517 hektarit, millest riigimaad on 46 ha, jätkuvalt riigi omandis olevat maad 362 ha ja vallamaad 109 ha. Varem oli sellest alast kaitse all 15 ha.

Kaitseala moodustamisega seotud küsimusi arutati Tahkuranna Vallvalitsuses korraldatud koosolekul.

Kaitsealade valitseja on Pärnumaa keskkonnateenistus ja kaitse korraldaja Riiklik Looduskaitsekeskus. Määruse jõustumisele järgneb erinevate maamaksumäärade kinnitamine, mis tulenevad kehtestatavatest majanduspiirangutest.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 17.05.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.