Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lähinädalal tuleb suvesoe koos äikesega (2007-05-17 09:40:42)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 16. mail Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Nädala algul põhjasuunas kerkinud suvesoe jäi napilt ida-lõunapiiri taha, tuues Eestis kaasa vaid ulatuslikke äikeseid. Lähipäevil kerkib põhjasuunas uus ja tugevam soojalaine, kuid sadudest ja äikesest pole ka seekord pääsu. Neljapäevane ilm on vähese ja vahelduva pilvisuse, nõrga idakaarte tuule ning 13...18 soojakraadiga. Reedel on pilvi enam, öösel ja hommikul võib kohati ka hoovihma sadada. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhusooja tuleb öösel 4...8 ja päeval 15...20 kraadi. Alates laupäevast kujuneb Põhja-Atlandi suure madalrõhkkonna ja Venemaa kohal kujuneva kõrgrõhkkonna koosmõjul meie kohal soe lõunavool. Laupäeval ja pühapäeval on oodata vahelduva pilvisusega ilma. Pühapäeval sajab kohati äikesevihma. Lõunakaarte tuuled puhuvad 2-6 m/s. Öisel ajal on sooja 6...14 kraadi, päevane õhutemperatuur ulatub laupäeval +18...+24 ja pühapäeval +22...+26 kraadini. Esmaspäeval puhub kagutuul 2-7 m/s. Öö on vahelduva pilvisusega ja sajuta, päeval kerkivad mitmel pool taevasse äikesepilved. Õhtupoolikul võib mitmel pool sadada tugevat äikesevihma, võib esineda tugevaid tuuleiile ning kohati võib sadada ka rahet. Õhusooja on esmaspäeval 20...25, Kagu-Eestis kuni 28 kraadi. Teisipäeva öösel püsib sadude ja äikesega ilm, päevaks taanduvad pilved Ida-Eesti kohale. Öösel puhub lõunatuul 2-6 m/s, päevaks pöördub tuul läände puhudes 4-8, iiliti 12 m/s. Tugevamaid tuulepuhanguid võib esineda äikese ajal. Sooja on teisipäeva öösel 11...16 ja päeval 18...22 kraadi. Kolmapäev tuleb vahelduvalt pilves, suurema sajuta, mõõduka edela- ja lõunatuule ning 16...20 soojakraadiga.

 

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +10 kraadist Lääne-Eesti saartel +15 kraadini Ida-Eestis, mis on kuni 3 kraadi üle normi. Sademeid on saartel oodata 5 mm ringis, mis on veidi alla normi, Ida-Eestis võib sadada aga üle 20 mm, mis ületan normi enam kui kahekordselt.”

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.