Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaelu Edendamise Sihtasutus saab uued tegevussuunad ja nõukogu (2007-05-17 08:59:10)

 

Kolmapäeval, 16. mail kinnitas põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ametisse Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) uue nõukogu.
Uuteks nõukogu liikmeteks kinnitati Rein Aidma, Lauri Luik, Leino Mägi (esitas Reformierakond), Vallo Reimaa, Andres Vinni, Tiit Niilo (Isamaa ja Res Publica Liit), Kaido Tamberg, Neeme Suur (Sotsiaaldemokraatlik Erakond), Viktor Sartakov (Eestimaa Põllumajandustootjate Keskliit), Arvo Veidenberg (Eestimaa Talupidajate Keskliit), Kalle Kukk (Rahandusministeerium), Andres Koern, Alar Oppar ja Ants Noot (Põllumajandusministeerium). Aidma, Sartakov, Kukk ja Noot olid ka eelmise nõukogu koosseisu liikmed.

Põllumajandusminister Seeder algatas ministeeriumis ka maaelu ja põllumajandusturu korraldamise seaduse muutmise seaduse eelnõu ettevalmistamise, et anda MES-i laenudele- ja tagatistele uus seadusandlik alus, mis oleks kooskõlas 1. maist 2007 Eestis kehtima hakanud uute EL-I riigiabi reeglitega. Hetkel pole näiteks enam võimalik väljastada põllumajandustootjatele maaostulaene ja tagatisi põhitegevuse toetamiseks.

Seeder avaldas lootust, et uus nõukogu jätkab seni õnnestunult väljatöötatud mittetulundusühingute sildfinantseerimist EL-i abi kaasamiseks ja laenamist hoiu-laenuühistutele.
Põllumajandusministril on suured ootused ka maaettevõtluse mitmekesistamise stardilaenude, noortalunike laenude ja bioenergia sektoriga seotud laenude ja tagatiste osas.

Suurim vähese tähtsusega riigiabi laen tohib uute riigiabi reeglite järgi sektorisse ulatuda 23,5 mln kroonini (1,5 mln EUR) ja tagatis kuni 80%ni sellest summast.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 17.05.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.