Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2022-09-16 08:04:30)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 98 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine ja 71 varavastast kuritegu, sealhulgas 60 vargust (üks eluruumidest ja kolm sõidukitest). Lähisuhtevägivalla teateid oli 34. Ööpäeva jooksul juhtus neli inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai viga neli inimest. Liikluses tabati üheksa alkoholijoobes sõidukijuhti ja üks narkojoobes sõidukijuht.

Piirilt väljastati 24 sisenemiskeeldu ja registreeriti üks viisaeeskirja rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

14. septembril teatati, et Mustamäel Kadaka teel rünnati 20-aastast naist. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

14. septembril teatati, et Haaberstis Järveotsa teel rünnati 24-aastast meest.

14. septembril teatati, et 57-aastane mees lõi Lasnamäel Kalevipoja põiktänaval 51-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.

14. septembril teatati, et Kesklinnas Aia tänaval löödi 23-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

Kelmus

14. septembril alustati menetlust selles, et kannatanu leidis Facebookist väidetava aktsiatega kauplemise platvormi reklaami ja kontakteerunud väidetavate maaklerite abil võeti tema nimele laen ning kanti kokku 5200 eurot väidetavalt kauplemisplatvormile cfd.crelanbankanalytics.com.

Arvutikelmus
14. septembril alustati menetlust selles, et varasemalt kelmuse ohvriks langenud kannatanule pakuti telefoni teel abi raha tagasi saamiseks ning selleks pidi kannatanu sisestama oma Smart-ID PIN-koodid. Hiljem avastas kannatanu, et tema kontolt on võõrale arvele kantud 300 eurot.

Vargused
14. septembril alustati menetlust selles, et Kesklinnas Vana-Lõuna tänaval varastati must jalgratas Merida väärtusega üle 1000 euro.

14. septembril teatati, et Mustamäel Sipelga tänaval varastati sõiduauto Porsche esituled.

14. septembril alustati menetlust selles, et Kesklinnas A. Adamsoni tänaval varastati sõidukist erinevaid tööriistu. Kahju on 800 eurot.

Harjumaa

Avaliku korra raske rikkumine
14. septembril teatati, et 37-aastane mees lasi Ämari alevikus relvataolisest esemest. Politseinikud pidasid stardipüstoliga paugutanud joobes mehe kinni.


Kelmus

14. septembril alustati menetlust selles, et teise ettevõttena esinenud tundmatutele isikutele kanti üle rohkem kui 28 000 eurot.

Vargus
14. septembril alustati menetlust selles, et Saue vallas Valingu külas varastati jalgratas Classic väärtusega 360 eurot.

Piiriturvalisus

14. septembril väljastati sisenemiskeeld Istanbulist Tallinna lennujaama saabunud 1988. aastal ja 1998. aastal sündinud Tadžikistani Vabariigi kodanikele. Meeste pagasist avastati suuremas koguses suitsuvaba tubakatoodet ning nad toimetati kuni tagasilennuni kinnipidamiskeskusesse.

14. septembril koostati lahkumisettekirjutus 1961. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikule. Naine viibis Eestis ebaseaduslikult 6 päeva.

14. septembril koostati väärteoprotokoll juriidilisele isikule, mille juhatuse liige võimaldas ettevõtte ärihuvides Eestis ajutiselt viibival välismaalasel töötamist ilma lühiajalise töötamise registreeringuta.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Kehaline väärkohtlemine

12. septembril teatati, et Põlva vallas lõi 34-aastane mees tüli käigus oma abikaasat. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeva tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine ühel Ukraina ja neljal Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudus seaduslik alus Schengeni territooriumile sisenemiseks. Isikutele väljastati sisenemiskeelud ning nad saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

14. septembril kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunkti saabunud Rumeenia kodanikku ning avastasid, et tema esitatud juhiluba on võltsing. Mehe suhtes koostati lühimenetlusotsus, misjärel suundus mees tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

14. septembril teatati politseile, et Jõhvis Jaama tänaval asuvas korteris tekitas 35-aastane mees füüsilisi vigastusi 47-aastasele naisele. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

14. septembril tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa kodanikul. Talle määrati rahatrahv, kohaldati riiki sisenemise keeld ning koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul.

14. septembril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine üheksal Venemaa Föderatsiooni kodanikul ja kaheksal Ukraina kodanikul. Tõkestatud isikud ei olnud sõjapõgenikud, neil puudus seaduslik alus Eesti Vabariiki sisenemiseks, sest isikute reisi eesmärkide kohta antud ütlused olid ebaselged ja neil puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Kelmus

14. septembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 10. septembril varastati Pärnus Rüütli tänaval meelelahutusasutuses käekotist mobiiltelefon iPhone ja telefoniümbrise vahelt pangakaart, millega tehti 30 euro eest makseid. Vargusega tekitatud kahju kogusuurus on ligemale 780 eurot.

Arvutikelmus

14. septembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et septembri alguses sai Põhja-Pärnumaa vallas elav 62-aastane mees kõne võõralt numbrilt. Helistaja ütles, et mehele soovitakse kanda tema pangaarvele raha. Mehelt küsiti tema pangakonto andmeid, sh paroole, mida viimane ka helistajale andis. Seejärel võeti mehe teadmata tema nimel kiirlaenu ja summa kanti kohe edasi tundmatule kontole. Tekitatud kahju suurus on 6500 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.