Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Hea kinnas passib mitme töö jaoks (2007-05-17 07:23:43)

 

”Kasu” töökindatestist selgus, et kõige mugavam on aias toimetada õhukeste nahast kinnastega, mis ei lase mustust läbi ega aja käsi higistama ning passivad mitmesugusteks töödeks.


Aias töötades ei saa läbi töökinnasteta, kinnitas Cerese aianduskeskuse tootejuht Aivar Toms. «Kindaid on ikka vaja, muidu võib käed ära lõhkuda. Kindad kaitsevad käsi,» ütles ta. «Ja kui käed lähevad katki, võib mustus haava sisse sattuda. Kinnastega töötamine ei lase tekkida pihku ka villidel.»

Milliseid kindaid aiatöödeks valida, sõltub Tomsi sõnul suuresti tööst, mida plaanis tegema hakata. Väetiste külvamiseks ja mürgitamiseks on näiteks parimad kummikindad, sest need ei lase mürgil ja ohtlikel ainetel nahaga kokku puutuda.

 

Kumm ajab higistama

 

Ka sobivad kummikindad hästi rohimiseks – muld ei pääse küüne alla ja kindad on piisavalt õhukesed ning nendega on mugav sõrmi liigutada ja rohtu napsata. Kummikinnaste miinuseks on aga see, et need ei lase õhku läbi ja käed hakkavad neis higistama. Tomsi sõnul on müügil ka kindaid, millel peopesa kummist aga käeselg riidest, need trumpavadki kummikindad üle õhu läbilaskvusega.

Kaevamistöödeks ja riisumiseks on parimad kummitäppidega kindad, kuna täpid ei lase labida- või rehavarrel peost libiseda. Prahi vedamiseks ja puude ladumiseks sobivad aga paksud riidest või nahast kindad. Puuokstega töötamisekski on paremad paksemad kindad, mis ei lase okkaid läbi.

Tomsi sõnul kiputakse kõige enam ostma odavamaid kindaid, ent ta soovitab investeerida kinnastesse siiski veidi rohkem ja osta kallimad abilised. «Kasulikum on osta ikka korralikud kindad, need kestavad kauem,» nentis ta.

 

Õhuke nahk on parim

 

Kasu valis testimiseks kümme paari töökindaid. Ostsime need Cerese aianduskeskusest ja K-Rautakeskost. Istutasime kinnastega taimi, rohisime, koristasime aeda, kaevasime, riisusime prahti ja ladusime puid.

Ka kindatestijad arvasid, et aiakindaid on üsna raske võrrelda, sest iga töö jaoks sobivad ja tuleb valida ikka erinevad kindad. Ent siiski selgus testi põhjal, et aias töötamiseks on parimad ja mugavaimad õhukesest nahast kindad, mis ei lase mustust läbi ega aja käsi higistama ning sobivad üsna mitme töö jaoks.

 

Allikas: www.tarbija24.ee

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.