Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PPA ja Kaitseliit korraldavad ühisõppuse Müür (2022-09-12 08:04:06)


Politsei- ja Piirivalveamet viib koos Kaitseliiduga 14.-18. septembrini läbi ühisõppuse, mille käigus harjutatakse massilise sisserände hädaolukorra plaani rakendamist Ida prefektuuris. Õppus toimub peamiselt Narva linna lähiümbruses ja Alutaguse vallas. Õppuse ajal on neis piirkondades liiklus osaliselt piiratud.

Ida prefekt Tarvo Kruubi sõnulon tegemist pikalt planeeritud õppusega, mille korraldamist alustati juba eelmisel aastal. "Eesti peab olema valmis samasuguseks massiliseks sisserändeks nagu nägime Valgevene hübriidrünnaku ajal Leedu, Poola ja Läti vastu ja seetõttu on oluline olemas olevaid plaane läbi harjutada. Olukordadeks, kus meie riigipiiri proovib ebaseaduslikult ületada korraga palju inimesi, on ette nähtud hädaolukorra lahendamise plaan ja massilise sisserände korral juhib seda PPA. Õppuse eesmärgiks on harjutada selle plaani rakendamist ja seeläbi olla uuteks võimalikeks kriisideks paremini valmis," sõnas Kruup.

Kaitseliidu Kirde maakaitseringkonna pealiku Jaanus Ainsalu sõnul on õppus vajalik, et harjutada kriisiolukorras omavahelist koos töötamist. "Lisaks erinevate asutuste koostööle, harjutame hädaolukorra plaani alusel läbi ka ringkonna struktuuriüksuste ja Naiskodukaitse ringkondade koostööplaani. Meie kaitseliitlaste eesmärk on ühisõppusel püstitatud ülesanded lahendada parimal võimalikul moel, et saadud teadmised ja praktilised oskused oleks kasuks tulevaste kriiside lahendamisel."

Õppuse ajal on Ida-Virumaal, eriti Narva linna lähiümbruses ja Alutaguse vallas näha rohkem politseinikke ja kaitseliitlasi, kes õppuse käigus erinevaid ülesandeid lahendavad. Kokku osaleb õppusel üle 400 inimese kogu PPAst, Kaitseliidust ja Kaitseväest ning Päästeametist, Häirekeskusest, Sisekaitseakadeemiast, Viru vanglast ja teisest partnerasutustest.

Õppusel mängitakse läbi erinevaid massilise sisserände stsenaariume, harjutatakse asutuste omavahelist koostööd ja info liikumist. Samuti menetluspunktide rajamist, tööd menetluspunktides ning inimeste paigutamist kinnipidamispunktidesse.

Harjutusõppuse ajal piirab politsei Narvas, Narva-Jõesuus ja Alutaguse vallas asuvatel väiksematel teedel osaliselt liiklust:

Narva-Jõesuu linnas Narva-Narva-Jõesuu-Hiiemetsa teel Mereküla ristmikul ja Narva-Auvere maantee 22. kilomeetril. Narva linnas Elektrijaama teel Balti SEJ väljavoolukanali silla juures ning Alutaguse vallas Jõhvi-Vasknarva maantee 37. kilomeetri ja 46. kilomeetri ristmikel.

Liiklejad peavad neis piirkondades arvestama võimalike liikluskorralduste muudatustega ning järgima liiklusmärke ja politseinike suuniseid. Loodame inimeste mõistvale suhtumisele ja palume varuda liiklemiseks tavapärasest rohkem aega.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.