Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Laupäeval oodatakse rahvast Maarjalaadale Tsrtus (2022-09-09 08:40:23)


Laupäeval, 10. septembril kell 10 - 18 toimub Tartu kesklinnas Maarjalaat. 23-ndat korda toimuv sündmus haarab enda alla kogu kesklinna - kauplemine, meelelahutus ja palju muid tegevusi on avaturust mööda Emajõe äärt turuhooneni, Kaubahoovi pargis, Küüni tänaval ning raekoja platsil. Oma toodetega tuleb välja üle kolmesaja kaupleja, tänavamuusiku, atraktsioonipakkuja Eestist ja naaberriikidest.

"Meile on väga oluline, et siinsed väiketootjad-kauplejad saaksid oma hooajakaupu müüa ja laadakülastajad soovitud kaupa osta. Koostöös linnaga soovime ka edaspidi elavdada Emajõe-äärseid alasid ja pakkuda erinevate sündmustega linlastele rõõmsaid elamusi," ütles Tartu Turu tegevjuht Rene Kiis.

Toiduainetega kauplejad on Küüni tänava Raekoja platsi poolses otsas, kus toimub ka Uma Meki tootetutvustus. Värskeid marju ja kartulit ning muud toidukraami leidub rikkalikus sortimendis avaturul ja turuhallis. Toidutelgid on turuhoone ümbruses. Emajõe ääres ärikeskuse taga pakutakse erinevat tööstus- ja riidekaupa ning sillast linna poole jääb suur käsitööala. Küüni tänaval ja raekoja platsil on traditsiooniliselt müügil segakaup Eestist ja kaugemalt. Avaturu kõrval Emajõe ääres toimub tänavu esmakordselt paadikraami laat.

Seekordsel laadal on palju uut ja põnevat ajaviidet kogu perele. Raekoja platsil asuvas turu telgis on kell 12 raadioajakirjanik Madis Ligi juhtimisel avalik linnatund, kus saab linnapeale küsimusi esitada. Enne seda, kell 11.30 esinevad Errori tantsukooli lapsed. Kaubahoovi pargis on erinevad lasteatraktsioonid ja tehakse näitemängu ning saab poniga sõita. Kell 15 algab Tampere linnapäev, kus inimesi kutsutakse jalga keerutama. Avaturu ees algab traditsiooniline laada "tantsulka" kell 17. Laada-ala erinevais paigus esinevad lõbusad tänavamuusikud.

Turgudel saab laadamelu alguse juba reedel kell 11, kui avaturul toimub laste põlluhooaja lõpetamine ja kartulivõtt ning alustab kahepäevane täika. Kell 12 avab turuhoones Joel Ostrat Eesti esimese talujäätise "Külm" kohviku ja lastenurga. Kõigil päevadel on turuhoone sees ja ümbruses mitmed 2=3 kampaaniad ning värskeid maitseelamusi pakuvad erinevad külaliskauplejad.

Külastajatel soovitatakse tulla laadale jalgsi, ühistranspordi või jalgrattaga, et vältida parkimisel tekkivaid ummikuid. Kauplejatel palutakse müüa kaupa pakendi- ja kilekotivabalt ning kasutada komposteeritavaid nõusid. Laadal on tagatud jäätmete liigiti kogumine ja joogivett saab võtta avalikest kraanidest, mis asuvad turuhoones ja avaturul.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.