Paljudele ei ole uudiseks, et jaapanlased on meie planeedil kõige pikema eluea saavutanud. Statistika andmetel kannatavad Jaapani elanikud suhteliselt vähe igasuguste tõbede käes. Näiteks südame-veresoonkonna haigused ja paljud vähivormid.
Selles on suur osa ka jaapanlaste toiduratsioonil: mitmesugused mereannid, keedetud mage riis, hulgaliselt puu- ja köögivilju, minimaalselt loomseid rasvasid. Ja loomulikult roheline tee, millel on hämmastav omadus kaitsta organismi praktiliselt kõikide vähivormide vastu.
Jaapanlased valmistavad rohelist teed täpselt samuti nagu meie musta teed. Puistavad kannu mõned näpuotsatäied teehaket ja valavad peale hästi tulise (mitte keeva) vee. Lasevad joogil natuke tõmmata ja valavad tassidesse, unustamata, et suhkur ja piim on teega sobimatud.
Jaapanlased arvavad, et teepulber säilitab oma tähtsamad raviomadused ainult kahes esimeses tõmmises.
Kõik jaapanlased teavad seadust, et päevas tuleb juua vähemalt 9-10 tassi rohelist teed. Katseliselt on tõestatud, et inimesed, kes jõid päevas 10 ja rohkem tassi rohelist teed, elasid keskmiselt 5-7 aatat kauem neist, kes rüüpasid jooki alla 3 tassi.
Allikas: Roheline Värav.
|