Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Papioru maastikukaitseala sai uue kaitse-eeskirja (2022-09-09 08:15:53)

Valitsus kinnitas Viljandimaal asuva Papioru maastikukaitseala uue kaitsekorra, millega korrigeeritakse kaitseala välispiiri ja uuendatakse kaitse-eesmärke.

Kaitseala on moodustatud Papioru sälkoru kaitsmiseks ja tutvustamiseks. Uue kaitsekorra kohaselt on Papioru kaitsealal keelatud uuendusraie, biotsiidide, taimekaitsevahendite ja väetiste kasutamine ning ulukite lisasöötmine. Muudatusena on lisatud, et maastikuvaadete avamiseks ja säilimiseks on vajalik puu- ja põõsarinde kujundamine ja harvendamine või raadamine kaitseala valitsejaga kooskõlastatud ulatuses. Samuti on kaitseala valitseja nõusolekul lubatud tootmisotstarbeta ehitiste püstitamine kaitseala hüvanguks ning veekogude veetaseme ja kaldajoone muutmine.

Papioru maastikukaitseala pindala on kokku 3,7 ha. Piirikorrigeerimise käigus kaitseala pindala ega piiranguvöönd ei muutu. Kaitseala pindalast moodustab suurima osa riigimaa - 3,3 ha, munitsipaalmaa 0,3 ha ja eramaa 0,1 ha.

Papioru maastikukaitseala asub Viljandi maakonnas Põhja-Sakala vallas Olustvere alevikus ja Jaska külas.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.