Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
MAAELUVÕRGUSTIK: Võrgukiri nr 15 (510) (2022-09-08 08:43:08)
 
"Kõige parem toit tuleb ikka oma aiast!"
Foto: Eiri Müür

Võrgukirjas jagame ka vahvaid klõpse Facebooki Maaelu pildipangast. Liitu grupiga ja jaga ka teistega oma põnevaid maaelu hetki!

Järgmine Võrgukiri ilmub 21. septembril.

FOOKUSES:

Maaelupakt ja maaelu tulevik

Aasta pärast "Maapiirkondade arengu pikaajaline visiooni" teatise vastu võtmist, korraldas komisjon Brüsselis erinevaid sihtgruppe kaasava maaelupakti konverentsi, mis toimus 15. ja 16. juunil 2022.

Maaelupakt on Euroopa Komisjoni ELi maapiirkondade pikaajalise visiooni algatus. Selle eesmärk on ühendada maapiirkondade avaliku sektori asutusi ja sidusrühmi, et nad tegutseksid arvestades maapiirkondade elanike vajadusi ja püüdlusi. Pakti kaudu kutsub komisjon osalisi tegema koostööd pikaajalises visioonis määratletud nelja tegevussuuna (tugevamad, ühendatud, vastupanuvõimelised ja jõukad maapiirkonnad) ja kümne eesmärgi nimel.

Maaeluvõrgustiku koostatud ülevaatest leiad nii põnevat infot maaelupakti ja toimunud konverentsi kohta kui ka inspireerivad projektid.

Loe ülevaadet>>

INSPIREERIV PROJEKT:

Aktiivne noor ühendas kogukonna mänguväljakul!

Luke küla asub Tartumaal ning juba ligi 40 aastat ei olnud seal kohta, kus nii noored kui ka vanemad vaba aega saaksid veeta. Kogukonna vaba aja veetmise paiga puudumine ajendas 14-aastast aktiivset noort Martin Lillevere tegutsema.

Ta alustas Lukele mänguväljaku ja puhkeplatsi loomise korraldamisega.

"Kui sa näed, et midagi oleks vaja teha, kuid seda ei tehta,
siis ainus variant on see, et hakkad seda ise tegema,"
soovitab projektijuht Martin Lillevere.

Projekti tulemusena on Lukel nüüd turvaline kogukonna vaba aja veetmise koht, kus Luke külarahvas koos saab käia ning ühisüritusi korraldada. Projekt on saanud väga palju meediakajastust ning projektijuht mitmeid tiitleid.

Luke mänguväljaku projekt on ka üks augustis ilmavalgust näinud Põllumajandusuuringute Keskuse maaelu võrgustikutöö osakonna näituse "Ettevõtlik maanoor" eksponaatidest.

Loe projekti kohta ilmunud artiklit ja intervjuud Martin Lilleverega>>


Edasi saab Võrgukirja lugeda: Maaeluvorgustiku Vorgukiri

 

Allikas: Maainfo.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.