Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei: Turvalist algavat kooliaastat! (2022-09-01 08:30:06)


Tagamaks turvalist kooliteed, on politsei esimestel koolipäevadel üle kogu Eesti suuremate jõududega väljas. Silma hoitakse peal nii õppeasutuste ümbrusel, ülekäiguradadel kui ka üleüldiselt liiklusohutusel.

Septembri algus toob teedele ja tänavatele palju sagimist. PPA liiklusjärelevalve teenuse omaniku Sirle Loigo sõnul tuleb nüüd kõigil olla eriti tähelepanelik, sest liiklus muutub tunduvalt intensiivsemaks ning linnapilti lisanduvad väikesed liiklejad, kellest osa alles alustavad iseseisvat kooliteed.

Korrakaitsjatele lisaks tuleb ka lapsevanematel anda oma panus võsukeste turvaliseks kooliteeks. Autoga sõitva täiskasvanu jaoks on liiklus hoopis teistsugune kui jalgsi või jalgrattaga liikudes, seda eriti just väikese inimese kõrguselt ja silmade läbi. "Igapäevane koolitee tuleb koos lapsega korduvalt läbi käia, seejuures õpetades teda teekonnal ettetulevaid ohte märkama. Õpetage lapsi teiste liiklejatega arvestama ja mis peamine, näidake ise eeskuju, sest sel on kõige suurem mõju," rääkis Loigo.

Kindlasti tuleb enne õppeaasta algust lastele meelde tuletada, et teed tohib ületada vaid selleks ettenähtud kohas ehk ülekäigurajal. "Lisaks tasub igas vanuses jalakäijale meelde tuletada peamist kuldreeglit enne tee ületamist - peatu, vaata, veendu! Mõelda tasub ka sellele, kui laps hakkab kooliteed väntama jalgrattal või mõnel muul sõiduvahendil, et see oleks tehniliselt korras ja olemas oleks kiiver," toonitas politseinik.

Ohutu koolitee eest vastutavad kõik liiklejad ühiselt - nii jalakäijad, jalg- kui ka tõukeratturid, samuti sõidukijuhid. Just viimastele toonitab politsei, et liikluses ei ole kohta kiirustamisele, tähelepanelik tuleb olla kõikjal liikluses, aga erilise valvsusega tuleb sõita õppeasutuste lähistel.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.