Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu noortekeskused ootavad 1. septembrist alates aega veetma ka 7-11aastaseid lapsi (2022-09-01 08:07:16)

Neljapäeval, 1. septembril avatakse pidulikult kaks uut noortekeskust, mis on suunatud senisest nooremale sihtgrupile -7-11-aastastele. Kell 12 avatakse uus keskus Lille noortekeskuses (Lille 9) ja kell13 Anne noortekeskuses (Uus 56).


Esimese päeva puhul on programm mõlemas keskuses eriline: saab end jäädvustada pildile, mängida ruumibingot, osaleda erinevates töötubades ning pidupäevale kohaselt pakutakse torti. Avamispäeval on oodatud ruumidega tutvuma kõik huvilised, sh lapsevanemad. Keskused on avatud kella kuueni.

Nooremale sihtgrupile mõeldud keskused on avatud esmaspäevast reedeni 12-18ning asuvad mõlemas hoones teisel korrusel.

Varasemalt lastekeskuste nime all tegutsenud keskuste töö ümber korraldamise otsus sündis noorsootöövaldkonna juhi Helen Siskahttps://tartu.ee/et/kontaktid/helen-siska sõnul 2021. aasta sügisel toimunud valdkonna kaardistamise põhjal. Siis selgus, et lastekeskuse teenusest saab osa vähe noori ning see ei ole sihtrühmale piisavalt kättesaadav. "Noorsootöö kvaliteedi tõstmiseks ja noorte mitmekülgseks toetamiseks oli mõttekas tuua senised lastekeskused juba tegutsevate noortekeskuste juurde. Lähtusime tervikust, et pakkuda lastele ja noortele paremat teenust," põhjendas Siska.

Ümberkorralduste eesmärk on tagada noortele teenuse kättesaadavus ning koht, kus pärast kooli koos sõpradega käia, saada vajalikku tuge ning võimalust mitmekülgselt areneda. Noortekeskused hakkavad tegutsema tegevuskava alusel, mil iga päev toimub mingi klubiline tegevus: loovusring, kokandus vms, lisaks on kindlal kellaajal võimalus saada sooja sööki ning noorsootöötajad abistavad lapsi vajadusel ka õppimisel.

Uute keskuste avamisest tulenevalt tõuseb ka Anne ning Lille noortekeskuste vanusevahemik 12-19 eluaastale ning Ilmatsalu noortekeskusesse (Järve tee 8, Ilmatsalu) on oodatud noored vanuses 7-19 eluaastat. Segaduste vältimiseks palume noortel vähemalt terve septembrikuu noortekeskusesse tulles võtta kaasaõpilaspilet.



Allikas: Tartu Noorsootöö Keskuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.