Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toimus Enefit Power ASi õlitehase uue seadme keskkonnamõju hindamise programmi avalik arutelu (2022-08-24 08:09:37)

Eile, 23. augustil toimus Enefit Power ASi õlitehase uue seadme keskkonnamõju hindamise programmi avalik arutelu

23. augustil kell 17 toimub Narva-Jõesuu linnas Vaivara endise vallavalitsuse hoones Enefit Power ASi õlitehase uue seadme Enefit 280-2keskkonnamõju hindamise programmi avalik arutelu, kus käsitletakse avalikustamisel esitatud ettepanekuid.

Enefit Power AS soovib laiendada oma Auvere energiakompleksi, rajades sinna uue tootmisseadme põlevkiviõli tootmiseks. Selleks on vaja taotleda uus keskkonnakompleksluba. "Kõik menetlusest huvitatud saavad veel ka tänasel avalikul arutelul esitada oma arvamusi ja ettepanekuid selle kohta, milliseid aspekte tuleks uue tootmisseadme keskkonnakompleksloa menetluses keskkonnamõjude hindamisel kaaluda," ütles Keskkonnaameti peadirektori asetäitja Erik Kosenkranius.

Enefit Power AS esitas täiendatud keskkonnakompleksloa taotluse põlevkiviõli uue tootmisseadme rajamiseks Auverre Keskkonnaametile 2021. aasta oktoobris. Kavandatud on toota põlevkiviõli kuni 324 000 t, põlevkivigaasi kuni 97,2 mln m³, elektrit kuni 283,5 GWh aastas. Selleks, et analüüsida kavandatava tegevuse võimalikku mõju keskkonnale, algatas Keskkonnaamet keskkonnamõju hindamise. Uus seade oleks osa Auvere energiakompleksist, mille moodustavad kaks 1979. aastal valminud ja üks 2013. a valminud põlevkiviõli tootmise seade.

Erik Kosenkraniuse sõnul tuleb uue õlitehase seadme kavandamisel põhjalikult kaaluda, millised võimalikud ohud keskkonnale sellega kaasnevad. "Selleks, et neid ohte ennetada ja mõjusid leevendada, hinnatakse selliste tegevuste mõju juba kavandamisetapis. Keskkonnaamet seisab looduse hea käekäigu eest ning me soovime, et tehase tööle rakendamisel võetaks kasutusele parim võimalik tehnoloogia."

Keskkonnamõju hindamise protsessis kogutakse ja analüüsitakse vajalikku teavet ning otsitakse lahendust olulise keskkonnamõju vältimiseks. Keskkonnamõju hindamine on avalik protsess ning kõigil menetlusest huvitatud isikutel on võimalus selles osaleda.

Kui Enefit 280-2 seadme keskkonnamõju hindamise programm tunnistatakse nõuetele vastavaks, algab keskkonnamõju hindamise aruande koostamine. "Seda protsessi juhivad keskkonnamõju hindamise juhtekspert ja eksperdirühm koostöös arendajaga. Keskkonnamõju hindamise käigus hinnatakse kavandatava tegevuse ja selle alternatiivide mõju keskkonnale, tuuakse välja selle olulisus ning võimalikud leevendusmeetmed negatiivse mõju vähendamiseks või vältimiseks," ütles Erik Kosenkranius.

Pärast keskkonnamõju hindamise aruande nõuetele vastavaks tunnistamist jätkub tegevusloa taotluse menetlus, mille käigus otsustab Keskkonnaamet, kas uue seadme rajamiseks on võimalik keskkonnakompleksluba anda ja millistel tingimustel. Huvitatud osapooltel on võimalik oma arvamusi ja ettepanekuid esitleda ka loamenetluse järgmistes etappides.



Allikas: Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.