Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Luige laat köitis tuhandeid (2007-05-16 06:55:44)

 

Nädalavahetuse rahvarohkeim sündmus oli vaieldamatult Luige laat.  Juba aastaid korraldatud laat on kujunenud tõeliseks pereürituseks - laadale võetakse kaasa ka kõige tillemad.  Huvipakkuvat leiavad sealt alati kõik.


Seegi kord ei  petnud laat kellegi lootusi. Aiandushuvi-lised said valida tohututes sortimendis lilletaimede vahel - võimalus oli soetada endale alles nina mullast välja pistvatest taimedest kuni külluslikult õitsvate ampliteni, nartsissisibulatest roosipõõsasteni. Valik oli segadusse ajavalt suur. Ega kergem ei olnud ka puude-põõsaste otsijatel, pakuti mida iganes -  kuldvihma, enelast, kukerpuud, ebajasmiini, dekoratiivset punast õunapuud, aprikoosipuud jne jne. Lisaks kõikvõimalikud aiandustarvikud -istutuskühvlist murutraktorini.


Võib rõõmuga tõdeda, et looduslähedane elustiil ja mahetooted on jätkuvalt po-pulaarsed - uudistajate summ ei kadunud hetkekski nende lettide tagant, kus pakuti looduspuhtaid mesindustooteid, kitsepiimaseepi, -juustu, ja  -võid. Sellist kaupa juba hüper- või supermarketitest ei leia.


Lastele tõid sära silma koduloomad, raske oli põnne eemale saada lambaaedikust, kus lambaema veel päris pisikesi tallesid imetas, või ponide juurest, kes uudis-himulikult  nuhutasid.


Seegi kord kiitsid paljud külastajad laada kindlameelsust: ühe väheste suurte laatadena on Luige laat suutnud jääda aianduskeskseks ja pole kaasa haaranud nn kaltsukaupmehi. 
Kõigil kolmel päeval valitses eriline soe ja südamlik õhkkond, mida ei rikkunud ka väike vihmahoog. Mine võta kinni, kas mõnus suhtlemine tulenes sellest, et kokku said inimesed, kellele on ühised huvid, või ongi kõik aiandusega tegelevad inimesed nii muhedad, aga mossis või tõredat nägu oli laadal küll raske leida.


Ka pole nii palju titeootel naisi, kui laadal ringi jalutas,  ammu koos nähtud.


Ka ürituse peakorraldaja Koit Põld jäi rahule:"Polnud meil ühtegi intsidenti, isegi purjus nägu ei näinud. Appi tulid ka kohalikud talunikud - andsid parkimiseks maad juurde, nii et seegi meie raskeim probleem sai lahenduse.


Firmasid osales Luige laadal paarisaja ringis, külastajaid oli tuhandeid.

 

Allikas: ajaleht Harjumaa 15.05.2007, Kaia Roots

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.