Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Taktikalise meditsiini kutsemeisterlikkuse võistluse võitsid PPA kiirreageerijad (2022-08-04 08:06:54)


2-3. augustil Lääne-Virumaa eri paigus toimunud taktikalise meditsiini kutsemeisterlikkuse mõõduvõtu võitsid sel aastal suure edumaaga Lääne prefektuuri kiirreageerijad. Teisele kohale jäi kahel viimasel korral võidutsenud K-komando ja kolmandale isikukaitsebüroo.

Võistluse peakorraldaja PPA arendusekspert Heiko Porvali sõnul on üle kahe aasta toimuva võistluse peamiseks eesmärgiks arendada kõigi esmareageerijate meditsiinilise abi andmise oskusi. "Meie töös tuleb sageli ette olukordi, kus politseinikud jõuavad sündmuskohale - olgu selleks raske liiklusõnnetus või tulistamine -enne kiirabi. Sestap on oluline, et esmareageerijatel oleksid teadmised ja oskused, kuidas osutada kannatanule elupäästvat esmaabi". Porval lisab, et võistkondade tase on iga aastaga läinud aina paremaks. "Korraldustiim valmistas ette 22 erineva sisuga ülesannet, mis olid kõik koostatud eluliste ja keerukate sündmuste põhjal. Nii vanad tegijad kui ka esmakordselt võistluselt osa võtnud võistkonnad lahendasid 22 tunni jooksul kõik ülesanded meisterlikult," sõnas ta.

Võistlusel hindajana osalenud Põhja-Eesti Regionaalhaigla kiirabikeskuse juhataja Lilian Läätse sõnul oli võistluse tase väga hea. "Seekord mängisime hindajatena ka punktisüsteemi veidi ümber nii, et maksimumpunkte koguti vaid väga heade soorituste eest. Üllatajateks oli esmakordselt võistlusel osalenud Hiiumaa politseijaoskonna meeskond, kes näitas uskumatult head osavust ja vastupidavust," sõnas Lääts ja lisas, et võistlus näitas ilmekalt, et kui politseinikud, vanglateenistuse töötajad või sõjaväepolitseinikud jõuavad sündmuskohale enne kiirabi, siis on abivajaja kindlates ja turvalistes kätes.

Taktikalise meditsiini kutsemeisterlikkuse võistlusi korraldas PPA koostöös Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Kaitseliidu Viru Maleva, Tallinna Kiirabi, Tartu Kiirabi, Eesti Raudtee, Operail AS-i, Virumaa muuseumite ja Kadrina vallavalitsusega. Kutsemeisterlikkuse võistlusel osales kokku 13 võistkonda PPA-st, vanglateenistusest ning Läti ja Poola eriüksustest.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.