Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tänavu 5. sünnipäeva tähistav Tartu toidu- ja veinifestival pakub põnevaid uuendusi (2022-07-27 07:32:28)


5.-7. augustini toimuva Tartu toidu- ja veinifestivali avab reede õhtul linnapea Urmas Klaas ning seejärel jätkub õhtu maitse- ning kultuuriküllase programmiga.

Esimesel õhtul toimub esmakordselt festivali raames Joel Ostrati suur õhtusöök, mille erimenüü valmistavad Inga ja Toomas Lunge. Teisel õhtul saab kaasa elada uue kokandussaate "MasterChef Eesti" Tartu eelvoorule.

"Loodan, et taolisest suvisest vabas õhus toimuvast ühisest suurest õhtusöögist, mis tänavu saab teoks 5. augustil Joel Ostrati suure õhtusöögi formaadis, kujuneb tartlaste ja külaliste jaoks iga-aastane armastatud ja oodatud traditsioon Tartu toidu- ja veinifestivalil," ütles linnavalitsuse ettevõtluse arengu osakonna juhataja Kaili Ojamets.

Festivali toiduala on seekord üles seatud Vabaduse puiesteele Kaarsilla lähedusse, kus on võimalik proovida ja kaasa osta Eesti väiketootjate toodangut, süüa pop-up söögikohtades või võtta eine tänavatoiduautodest. Sel aastal on Kesklinna parki üles seatud tulukestega kaunistatud piknikuala. 4. augustil, päev enne festivali ametlikku avamist toimub Michelini soovitusega restoranis Joyce 4-käiguline gurmeeõhtusöök.

Veiniala asub traditsiooniliselt Kesklinna pargis ning pakub veine maailma eri paigust, sel aastal ka kohalikelt Eesti väiketootjatelt. Soovi korral saab osa võtta degustatsioonidest, koolitustest ning küsida nõuandeid Eesti parimatelt sommeljeedelt. Tartu linna veinid - valge, punane, rosé ja mullivein - valitakse sel korral mõned päevad varem, et huvilised saaksid neid hiljem veinialal maitsta ja soovi korral kaasa osta. Veinialal toimub ka heategevuslik maali- ja veinioksjon Ukraina heaks.

"Tartu toidu- ja veinifestival on sündmus, kus kohtuvad hea toit, hea vein ning neid nautivad ja austavad inimesed," ütles Ojamets. Uuendusena tõi ta välja, et senisest rohkem pannakse festivalil rõhku sellele, et külastajatel oleks mõnus toitu ja veini kohapeal nautida ning nii kujundatakse kogu kesklinna pargiala sumedaks lounge-alaks. "Põnevamatest pakkumistest tooks välja värsked austrid, mille toob Tartusse austrite avamise maailmameister Anti Lepik. Lisaks pakume ka meie endi vahvate restoranide kujundatud tänavatoite, rääkimata imelistest kohalikest talutoodetest, millest paljud on juba täna tõelised maailmatasemel maitseelamused," lisas Ojamets

Festivali kahel esimesel päeval esinevad tänavamuusikud ning suurel laval astuvad üles Jüri Pootsmann, Alika, Funkifize koos Inga Tislari ja Lauri Pihlapiga. Pereprogammi raames on avatud lasteala ning beebitelk.

Festivali kolmandal päeval toimub Tammelinna kodukohvikutepäev, kus sel aastal on end kirja pannud 35 kodukohvikut.

Toidu- ja veinifestivali korraldavad Tartu linn, Vein ja Vine, Tiigi Seltsimaja, Tammelinna Selts, Tartu Turg. Programmi juhib restoranipidaja ja peakokk Joel Ostrat.

Vaata lähemalt: www.maitsevtartu.ee

 

Allikas: Tartu LV pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.