Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2022-07-26 07:48:51)


Möödunud nädalalalõpul registreeriti P
olitsei- ja Piirivalveametis 138 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas üks raske tervisekahjustus, üks avaliku korra raske rikkumine, 55 varavastast kuritegu kokku, sh üks röövimine, 45 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 151. Narkootikumide omamisi või tarbimisi üks.

Piiril väljastati 25 sisenemiskeeldu, Schengeni viisaeeskirja rikkumisi tuvastati üks, Eestist saadeti välja kaks inimest ning piirirežiimi rikkumisi registreeriti üks.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Ähvardamine

23. juulil teatati, et Pirita linnaosas Padriku teel ähvardas 38-aastane alkoholijoobes mees relvataolise esemega oma endist elukaaslast, 39-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Kehalised väärkohtlemised

23. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Ehte tänaval ründas 36-aastane mees 37-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse, politseinikud pidasid ründaja kinni.

23. juulil teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel lõi 46-aastane mees oma 37-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

23. juulil teatati, et Kesklinnas Viru väljakul lõi 26-aastane mees talle tuttavat 40-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

23. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Paagi tänaval lõi 19-aastane naine 68-aastast meest. Kiirabi andis kannatanule esmaabi, politseinikud pidasid naise kinni.

23. juulil teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel korteris ründas mees oma elukaaslast, 32-aastast naist. Konflikti juures viibs alaealine laps. Politseinikud pidasid mehe kinni.

23. juulil teatati, et Pirital Ranna teel korteris ründas 48-aastane mees oma elukaaslast, 44-aastast naist. Kiirabi andis naisele esmaabi, politseinikud pidasid mehe kinni.

24. juulil teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel korteris ründas 34-aastane mees elukaaslast, 35-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Kiirabi andis naisele esmaabi, politseinikud pidasid mehe kinni.

24. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval korteris ründas 37-aastane mees oma elukaaslast, 40-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

24. juulil teatati, et Lasnamäel Pikri tänaval korteris toimus konflikt 62-aastase naise ja talle tuttava 22-aastase mehe vahel, mille käigus said mõlemad osapooled füüsilisi vigastusi.

24. juulil teatati, et Viimsi vallas majas ründas 52-aastane mees oma elukaaslast, 40-aastast naist. Konflikti juures viibis ka alaealine laps.

Vargus

22. juulil teatati, et Mustamäel Siili tänaval on ehitusobjektilt varastatud tööriistu umbes 2000 euro väärtuses.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

22. juulil teatati, et Maardus toimus konflikt elukaaslaste vahel, mille käigus 34-aastane mees lõi 32-aastast naist. Konflikti juures viibisid ka alaealised lapsed.

22. juulil teatati, et Harku vallas toimus konflikt mitmete osapoolte vahel, mille käigus kasutati pipragaasi ning kannatada sai 35-aastane naine. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

22. juulil teatati, et Maardus toimus kaklus kahe mehe vahel, milles sai kannatada 48-aastane mees. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

23. juulil teatati, et Maardus ründas 31-aastane mees oma abikaasat, 33-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Piiriturvalisus

22. juulil kontrolliti Tallinna lennujaamas Istanbuli lennule minna soovinud 1996. aastal sündinud Ameerika Ühendriigi kodanikku, kes viibis Schengeni alal 55 päeva seadusliku aluseta. Naisele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks hiljemalt seitsme päeva jooksul, kohaldati sissesõidukeeldu üks aasta ja määrati rahatrahv 60 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

Politsei sai teate, et 12. juulil varastati Tartus Anne tänavalt katusealusest parklast jalgratas Bergamont Revox. Kahju on 250 eurot.

Politsei sai teate, et 13. juulil varastati Tartus Jakobsoni tänaval maja eest sõiduautolt Kia katalüsaator. Kahju on 500 eurot.

Politsei sai teate, et ajavahemikul 13.-14. juuli varastati Tartus Tiigi tänaval trepikojast jalgratas Scott Aspect. Kahju on 749 eurot.

Politsei sai teate, et 18. juulil varastati Tartus Ropka tänavalt maja juurest musta värvi jalgratas GT Avalance. Kahju on 500 eurot.

Valgamaa

Vargus

Ööl vastu 21. juulit varastati Otepää vallas Keeni külas ekskavaatorist umbes 100 liitrit diislikütust ning varastati tankimispump. Kahju on umbes 300 eurot.

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktis Eestisse sisenemise kahel Venemaa, ühel Moldova, ühel Ukraina ja ühel Armeenia kodanikul, kellel puudus viisa, elamisluba või reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid.

22. juuli hommikul avastasid piirivalvurid Lämmijärvel ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse suunaga Eestist Venemaale ja tagasi. Piiri rikkunud 56-aastasele Eesti kodanikust mehele määrati 80-eurone rahatrahv.

24. juuli hommikul tuvastasid piirivalvurid Pihkva järvel aluse, kes ei olnud piiriveekogule minekut nõuetekohaselt registreerinud. Paadijuhile määrati 40-eurone rahatrahv.

24. juuli ennelõunal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunkti saabunud haagisega veokit, mille juhi juurest tuli alkoholi lõhna. Sõidukijuhil tuvastati 1,2-promilline joove ja ta kõrvaldati juhtimiselt.

24. juuli päeval kontrollisid piirivalvurid Kagu piiripunktis riigist väljuval suunal sõiduautot Mercedes, mida juhtis Saksamaa kodanik. Sõiduki uksetaskust avastati teleskoopnui, mille omamine Eestis on tsiviilkäibes Eestis keelatud. Külmrelv võeti ära ja juhil lubati lahkuda Venemaale.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine

24. juuli öösel ründas naine Narvas Tallinna maanteel korteris ühise alkoholi tarvitamise käigus noaga talle tuttavat meest, kes sai viga ja viidi haiglasse. Politsei pidas naise kuriteos kahtlustatavana kinni.

Röövimine

Politsei sai teate, et 22. juuli õhtul kella 22 paiku ründasid seni tuvastamata mehed Kohtla-Järvel Põhja allee tänaval majade vahel üht meest ning võtsid talt ära mobiiltelefoni ja 50 eurot sularaha. Kuriteos kahtlustatavaid tuvastab politsei kriminaalmenetluses.

Kehalised väärkohtlemised

22. juuli õhtul ründas ja lõi üks naine Sillamäe rannas talle tuttavat naist, kes sai viga. Politsei uurib juhtunut kriminaalmenetluses.

23. juuli varahommikul lõi seni tuvastamata mees Jõhvis Narva maanteel maja juures meest, kes sai viga. Politsei uurib juhtunut kriminaalmenetluses.

23. juuli hommikul lõi joobes mees Kohtla-Järvel Olevi tänaval korteris oma abikaasat, kes sai viga. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

23. juuli päeval lõi mees Kohtla-Järvel Pärna tänaval korteris oma naabrinaist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

23. juuli päeval lõi mees Narvas Energia tänaval korteris oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

24. juuli öösel lõi mees Jõhvis Narva maanteel korteris rusikaga oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

25. juuli öösel hammustas naine Toila vallas Narva maanteel eramus oma isa, kes sai viga. Politsei pidas naise kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargused

Politsei sai teate, et juunikuus on Alutaguse vallas Savi teelt kinnistult varastatud mitu taime. Kahju on umbes 500 eurot.

23. juulil avastati, et Narva-Jõesuus Perjatsi külas Gagarini tänaval on sisse murtud garaaži ning varastatud tööriistu. Kahju on 280 eurot.

24. juulil varastati Kohtla-Järvel Ravi tänaval korterist robottolmuimeja, sülearvuti ja teisi esemeid. Kahju on 1300 eurot.

24. juulil avastati, et Kohtla-Järvel Järveküla teel keldriboksist on varastatud jalgratas. Kahju on 250 eurot.

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise 37 Venemaa, 18 Ukraina, 4 Moldaavia ja 2 Gruusia kodanikul, kellel puudus viisa, elamisluba või reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid.

22. juuli hommikul avastasid piirivalvurid Narva jõel kergpoide vahel aluse, mille pardal olnud mees tegeles kalapüügiga kohas, kus see on keelatud. Talle tehti suuline hoiatus.

22. juulil avastasid piirivalvurid Narva Jões piirirežiimi alas ujuva mehe. Isikule määrati rikkumise eest 100-eurone rahatrahv.

23. juuli päeval avastas piirivalve jetipatrull Narva jõele püügile asetatud kolm mõrda, mis ei olnud nõuetekohaselt tähistatud. Püünised eemaldati ja edastatakse edasiseks uurimiseks keskkonnaametile.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Vargus

22. juulil alustati menetlust selles, et 13. juulil varastati Türil avalikust kohast musta värvi raamiga maastikuratas "Specialized Rockhopper", väärtusega 900 eurot.

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

22. juulil teatati, et Lääne-Nigula vallas lõi tundmatu inimene avalikus kohas 31-aastast meest.

Avaliku korra raske rikkumine

23. juulil sai politsei teate, et Haapsalus lõi 19-aastane noormees tänaval kahte teist meest. Politsei pidas 19-aastase noormehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

24. juulil teatati, et Pärnus lõi 71-aastane mees enda elukaaslast, 63-aastast naist. Politsei pidas 71-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargused

22. juulil alustati menetlust selles, et 17. juulil varastasid tundmatud inimesed Pärnus poest erinevaid tööriistu ja rajakaamera. Esialgsetel andmetel on kahju 672 eurot.

24. juulil sai politsei teate, et 17. juulil varastati Põhja-Pärnumaa vallas kinnistu kuurist laste ATV, trimmer ja muruniiduk. Esialgsetel andmetel on kahju 1279 eurot.

Raplamaa

Kehalised väärkohtlemised

22. juulil teatati, et Kohila vallas lõi 42-aastane naine enda pereliiget, 67-aastast naist. Politsei pidas 42-aastase naise kuriteos kahtlustatavana kinni.

24. juulil sai politsei teate, et Märjamaa vallas lõi 34-aastane mees tuttavat 52-aastast meest. Politsei pidas 34-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.