Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluministeeriumi 29. nädala eelinfo (2022-07-18 09:55:22)


Esmaspäev, 18. juuli

· 18. ja 19. juulil toimub Brüsselis Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu (AGRIFISH). Eestit esindavad suursaadik Marten Kokk, Maaeluministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Siim Tiidemann ning Maaeluministeeriumi välissuhete ja eurokoordinatsiooni osakonna juhataja Peeter Seestrand.


Euroopa Liidu Nõukogu eesistujariik Tšehhi annab ülevaate prioriteetsetest teemadest põllumajanduse ja kalanduse sektoris 2022. aasta teisel poolaastal. Arutlusele tuleb ka põllumajandusturgude olukord seoses Venemaa sõjaga Ukrainas ning ühise põllumajanduspoliitika riiklikud strateegiakavad. Komisjon tutvustab taimekaitsevahendite säästva kasutamise määruse ettepanekut ning ministrid kavatsevad vastu võtta nõukogu järeldused vesiviljeluse kohta.

Päevakavas on ka metsade raadamise ja degradeerumise määrus, EL-i loomaveoga seonduv õigusraamistik ning Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO) ministrite konverentsil vastuvõetud sanitaar- ja fütosanitaarmeetmete deklaratsioon.

Neljapäev, 21. juuli

· Maaeluminister Urmas Kruuse osaleb kell 10 toimuval valitsuse istungil ja valitsuskabineti nõupidamisel.

Laupäev, 23. juuli

· Maaeluminister Urmas Kruuse kuulutab avatuks tänavuse avatud talude päeva. Avaüritus toimub kell 12 Pajumäe talus. Üritus on avatud kõigile huvilistele.

Pühapäev, 24. juuli

· Üle-eestiline avatud talude päev toimub juba kaheksandat korda. Külastajatele on avatud üle 300 talu ja maaettevõtte. Nagu varemgi, võtab enamik talusid külalisi vastu ka päev varem, laupäeval. Külastajaid ootavad nii suuremad farmid kui ka väiksemad talud, põnevad loomad ja taimed, vinge põllumajandustehnika, päris talutoit, ekskursioonid, töötoad ja veel palju põnevat. Igal talul on oma programm, milles näidatakse oma eripärasid. Avatud talude päev annab hea võimaluse näha, kuidas kasvab kodumaine toit, mida kujutab endast üks tänapäevane talupidamine või põllumajandusettevõte ning kui mitmekesine on maaelu.

Allikas: Maaeluministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.