Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Nädalavahetusel toimub Tartus taas Hansalaat (2022-07-08 08:58:08)

Sel nädalavahetusel, 9. ja 10. juulil toimub Tartus üle mitme aasta Hansalaat, haarates enda alla kogu kesklinna. Laadaala paikneb avaturust mööda Emajõe äärt turuhooneni, Küüni tänaval ning Raekoja platsil. Oma toodetega tuleb välja üle neljasaja kaupleja Eestist ja naaberriikidest.

"Üle kahe aasta ootame tartlasi ja Tartu külalisi taas Hansalaadale. Soovime, et külastajatel oleks mugav ja ohutu ning kõik mahuksid muretult ühele Tartu suurimale sündmusele. Koostöös linnaga soovime ka edaspidi sisustada meie linna uhkust, Emajõe äärt ja pakkuda erinevate sündmustega rõõmsaid elamusi," ütles Tartu Turu tegevjuht Rene Kiis.

Laadal müüdavate toodete valik on lai. Käsitöökaupa pakutakse Raekoja platsil ning traditsiooniline käsitöömemmede ala on Emajõe ääres turuhoone taga. Toiduainete ja jookidega kauplejad paiknevad Küüni tänava otsas, turuhoones ning avaturul. Toiduautod ja muud maitseelamused leiab turuhoone tagant ja Poe tänava otsast. Värskeid marju ja kartulit ning muud toidukraami leidub ka avaturul ja turuhallis.

Emajõe ääres ärikeskuse taga on erinevat tööstus- ja riidekaupa. Küüni tänaval ja pargi alleel on segakaup nii Eestist kui ka mujalt. Kasutatud asjade täika toimub Raekoja platsi jõepoolses otsas. Kesklinna pargist leiab batuudid, karussellid, atraktsioonid ning tegevused kogu perele. Avaturu ees oleval platsil on avatud loomapark. Südalinna erinevates paikades esinevad tänavamuusikud ning tantsijad. Laupäeval kell 14 esineb avaturu ees Jüri Homenja, õhtul jätkub pidu Grillbaaris ning Paviljon 6-s.

Hansalaat kuulub rohefestivalide programmi. Külastajatel soovitatakse tulla laadale jalgsi, ühistranspordi või jalgrattaga, et vältida parkimisel tekkivaid ummikuid. Kauplejatel palutakse müüa kaupa pakendi- ja kilekotivabalt ning kasutada komposteeritavaid nõusid. Laadal on tagatud jäätmete liigiti kogumine ja joogivett saab võtta avalikest kraanidest, mis asuvad Autovabaduse puiesteel, turuhoones ja avaturul.
 
 
Allikas: Tartu LV pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.