Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
RMK sulges mootorsõidukitele liigipääsu Oru turbarabale (2022-07-07 09:08:50)

Riigimetsa Majandamise Keskus paigaldas Päästeameti soovitusel Ida-Virumaal Toila vallas Konju külas mootorsõidukite liiklemise keelumärgid, et vältida ja ennetada uut turbase pinnase põlengut. Keelumärgid on paigaldatud kuude erinevasse kohta.

"Kui maikuu lõpus paigaldasime Oru turbaraba aladele kaks ajutist keelusilti, siis tänaseks oleme pannud samasse piirkonda veel neli statsionaarset mootorsõidukite liiklemist keelustavat liiklusmärki. Loodetavasti aitab märgstamine vähendada mootorrataste ja ATV-de kontrollimatut sõitu turbaväljadel, ennetades seeläbi ka turbapõlenguid," lausus RMK Ida-Virumaa metsaülem Alar Süda.

Keskkonnaameti Ida-Virumaa järelevalvebüroo juht Käthlyn Lizdenisi sõnul võivad maastikupõlengud tekitada ulatuslikku keskkonnakahju "Igasugune sõitmine väljaspool teid tekitab keskkonnale kahju ja hoolimatu sõit turbaväljadel võib väga kergelt põhjustada tulekahju. Paigaldatud märkidega on RMK selgelt teada andnud, et on keelanud mootorsõidukitega liiklemise metsamaal paiknevatel teedel," ütles Lizdenis.

"Ulatuslike metsatulekahjude kustutamine on päästeametile väga aja-ja ressursimahukas ning selle tõttu võib kannatada elude päästmist vajavatele õnnetustele reageerimine," nentis Ida päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Jaak Kirsipuu. "Kui päästeameti tehnika ja inimressurss on metsas tuld kustutamas, siis kahaneb paratamatult päästevõimekus linnades ja muudes asulates." Kirsipuu selgitas lisaks, et sügavale turbapinnasesse ulatuvate tulekahjude kustutamine võib kesta nädalaid, sest tulekoldeid on keeruline leida. Seda laadi tuleõnnetuste ennetamine on seega äärmiselt oluline ja mõõtmatult odavam, kui tagajärgedega tegelemine.

Päästeameti info kohaselt on selle aasta maikuus Toila vallas Konju külas Ahtme metskonna maaüksustel toimunud seitse turbase pinnase põlengut ning pea kõikide tulekahjude puhul oli põhjuseks mootorsõidukitega sõitmine turbasel pinnal. Eelmisel aastal toimus Oru turbaraba piirkonnas 10 tulekahju.



Allikas: Keskkonnaameti, RMK ja Päästeameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.