Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Reedel avatakse rattatiiru ja kontserdiga Autovabaduse puiestee (2022-06-28 09:07:09)

Reedel, 1. juulil avatakse Autovabaduse puiestee. Kell 17.30 algab ratturite ringsõit Kalevipoja pargist, mis jõuab tiiruga läbi linna Vabaduse puiesteele. Kell 19 toimub sealsamas Justamendi ja Stefani kontsert. Kohapealsest melust teeb otseülekande ETV.

Rattatiir saab alguse Kalevipoja pargist, edasi liigutakse mööda Riia tänavat Vaksali viaduktini, kulgetakse mööda sadamaraudtee kergliiklusteed Turu tänavani ning kell 18.50 jõutakse Autovabaduse puiesteele. Kõik ratturid on oodatud kolonniga liituma igal võimalikul hetkel. Avapäeval esinevad Vabaduse puiestee keskele püstitatud laval Justament ja Stefan.

Tegevusi jätkub kogu nädalavahetuseks. Laupäeval toimub Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi eestvedamisel treening, osa saab võtta taimeekskursioonist ning publikule pakuvad meelelahutust Akrose võimlejad ning DJ Daysleeper. Pühapäeval toimub Shate loovkeskuse lastehommik ja tantsuvõistlus ning jalga saab keerutada nii swingi kui ka ladina rütmide saatel.

Tänavune Autovabaduse puiestee ala asub Uueturu ristmiku ja Kaarsilla vahel. Erinevalt kahel eelneval aastal toimunud Autovabaduse puiesteest säilib sel aastal argipäevadel kesklinna pargi pool asuval alal läbiv autoliiklus 1+1 sõiduradadel ja kehtestatakse kiiruspiirang 30 km/h. Jalakäijatele on avatud jõepoolne tänavaruum ning turvaliseks teeületuseks lisandub Vabaduse puiestee sõiduteele neli ajutist ülekäigurada.

Liiklus on suletud nädalalõppudel kuni 14. augustini (R 18.00 - P 23.59), täielik sulgemine autodele on perioodil 8. kuni 19. juuli, mil Vabaduse puiestee lõigul toimuvad WRC Rally Estonia üritused. Ehitus algab 28. juuni õhtul ning ala suletakse liiklusele kuni 3. juuli hilisõhtuni. Vabaduse puiesteed läbivad bussid suunatakse kuni 14. augustini ümbersõidule Narva mnt kaudu.

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 ja Tiigi seltsimaja eestvedamisel toimuvad üritused nädalavahetustel augusti keskpaigani. "Tartu 2024 esitleb" programmis esinevad Rita Ray (16.07), Horoskoop ja Heidy Tamme (23.07), Raul Ojamaa (29.07) ning Ewert and the Two Dragons (14.08). Klaaspärlimängu festivali raames toimub ansambli Kukerpillid 50. aastapäeva kontsert (10.07) ning augusti esimene nädalavahetus toob Vabaduse puiesteele Tartu toidu-ja veinifestivali, kus esinevad Jüri Pootsmann (5.08), Alika Milova ja ansambel Funkifize Inga Tislari ja Lauri Pihlapiga (6.08).

Autovabaduse puiestee eesmärk on ühendada südalinn ja Emajõe-äärne ühtseks tervikuks, eraldada liiklejagrupid turvaliseks liikumiseks ja elavdada suvist linnasüdant. Uudse lahendusena katsetatakse argipäevadel võimalikku tulevikulahendust, kus Vabaduse puiestee on autoliiklusele küll avatud, kuid autoliiklus toimib kitsamates tingimustes ja aeglasemalt, et tõsta turvalisust ning vähendada müra ja õhusaastet.

Kultuuriprogrammi info leiab kultuuriaknast: kultuuriaken.tartu.ee ja linna kodulehelt: www.tartu.ee.
 
Allikas: Tartu LV pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.