Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lähinädalal jätkuvad hoovihmad (2007-05-11 06:16:47)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 9. mail Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Mai algul oli sooja üsna napilt, edasi on soojakraade olnud mõnevõrra mõõdukamalt. Mai keskpaiga kohta mõõdukad temperatuurid püsivad ka lähipäevil. Neljapäevane ilm on vahelduvalt pilves, mõõduka edelatuule ning 10...16 soojakraadiga. Reedel on madalrõhukese Lõuna-Soome kohal, hoovihma sajab öösel kohati, päeval aga paljudes kohtades. Tuul puhub öösel lõunast ja päeval läänest kiirusega 2-6 m/s. Öösel on sooja 1...6 ja päeval 8...14 kraadi. Laupäevast esmaspäevani on oodata vahelduva pilvisusega ning kohatiste vihmahoogudega ilma. Puhuvad lääne- ja lõunakaarte tuuled kiirusega 1-8 m/s. Öösiti on sooja 2...8 kraadi, laupäeva päeval 11...15, pühapäeval 12...17 ja esmaspäeva 13...18 kraadi. Teisipäeva öö on suurema sajuta, päeval on alates Lääne-Eestist oodata küllaltki tugevat vihmasadu, mitmel pool võib olla äikest. Öösel on tuul kagust, päeval edelast 2 - 7 m/s. Õhutemperatuur on öösel +5...+10 ja päeval +14...+18, Kagu-Eestis kuni +21 kraadi. Kolmapäevane ilm tuleb vahelduvalt pilves, sajuvõimalus öö jooksul väheneb. Läänetuule kiirus ulatub 2-8 m/s, sooja tuleb öösel 4...9 ja päeval 10...15 kraadi.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +7 kraadist Lääne-Eesti saartel +10 kraadini Ida-Eestis, mis on normi piires. Sademeid on oodata 20-25 mm, mis on kuni 3 korda üle normi.”

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.