Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linna päeval 29. juunil toimub üllatavaid kontserte ning tihe lasteprogramm (2022-06-28 08:52:33)


Kolmapäeval, 29. juunil tähistatakse Tartu linna päeva. Päeva jooksul toimub mitmeid traditsioonilisi üritusi nagu hommikukohv linnapeaga, Tartu medalite üleandmine ning aasta parima ehitise ning kauni kodu tunnustamine. Lisaks toimuvad rohkete esinejatega kontserdid ning lasteüritused Vanemuise Kollaste Kasside eestvedamisel.

"Tartu linna päev hoiab au sees traditsioone ja loob uusi. Linna päev toob kokku nii tartlased kui ka paljud linna külalised, et nautida üheskoos mitmekülgset kultuuriprogrammi ja tunnustada silmapaistvaid tartlasi," ütles linnapea Urmas Klaas.

Tartu linna päev algab kell 10 hommikukohviga Shakespeare'i kohviku terrassil. Kell 11 avatakse Vanemuise Kollaste Kasside lasteala, kus korraldatakse ekskursioone Vanemuise teatri suurde majja, erinevaid töötubasid, kontserte ning palju muud põnevat.


Tartu linna päeva peakorraldaja Reigo Tamm ütles, et sellel aastal toimub üle 20 väiksema või suurema kontserdi. "Ooperisümbioosides näeme koosluseid, kes pole seni koos musitseerinud - nad vahetavad kontserdil oma repertuaari ja teevad katsetusi ka ooperimuusikaga. Galakontserdil kuuleme tuntud ooperiklassikat ja uuesti tuleb esitusele Tiit Kikase Tartule kirjutatud lühiooper "Ööbik ja üliõpilane". Galakontsert ja teised ooperisümbioosi kontserdid on külastajatele tasuta," lausus ta.

Keskpäeval toimub Vanemuise kontserdimajas 80-liikmelise noorte keelpilliorkestri kontsert koos Piret Krummiga. Baltimaade õpilaste keelpilliorkestris on mängijaid Lätist, Leedust ja Eestist. Dirigendipulti astuvad Kaido Otsing, Sander Tamm, Maija Ozola, Dace Zarina ja Vidmanta Luomaniene.

Päeval toimub üle linna erinevaid esinemisi ja kontserte üllatavates kohtades. Esinevad keelpillikvartett Ooper-Kvartett, Cätlin ja Marko Mägi ning Tartu I muusikakooli õpilased ühise nimetaja all Tartu linna moosekandid.

Linna päeva ooperisümboosides astuvad lavale kooslused, keda tavaliselt koos esinemas ei näe. Koos musitseerivad:

Valter Soosalu / Heldur Harry Põlda (Athena keskuses kell 15.00 ja 18.00);

Stig Rästa / Hanna-Liina Võsa / Johan Randvere (Elleri kooli Tubina saalis kell 16.00 ja 19.00);

Genka / Marko Matvere / Andrus Rannaääre / Joosep Kõrvits (Vanemuise kontserdimajas kell 17.00 ja 20.00).

Päeva tipphetk on kell 21.00 algav galakontsert Tartu Raekoja platsil, kus koos Pärnu Linnaorkestriga astuvad lavale Elina Netšajeva, Kai Rüütel, Reigo Tamm ja Raiko Raalik. Dirigeerib Kaspar Mänd. Galakontserdil tuleb taasesitusele Tiit Kikase ja Jaagup Kreemi Tartule kirjutatud ooper "Ööbik ja üliõpilane", gala esimeses osas kuuleb tuntud ooperimuusikat.

Keskaegsete tartlaste jaoks oli linna pühakute Peetruse ja Pauluse päev ehk peeterpaulipäev 29. juunil üks tähtsamaid pidupäevi. Vana traditsioon taaselustati 2003. aastal, millest alates on just peeterpaulipäeval tähistatud Tartu linna päeva.

Lisainfo ja ajakava leiab kodulehelt: www.2022.tartulinnapaev.ee/.

 

Allikas: Tartu LV uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.