Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Turbatootmise kava teeb looduskaitsjaid ärevaks (2007-05-10 08:03:50)

 

Aktsiaseltsi Tootsi Turvas kava alustada turbatootmist Kasesoo väljal, mis piirneb kolmest küljest kaitsealuse soostikuga, teeb ärevaks looduskaitsjaid.

8. mail arutati Jõhvis turbavälja keskkonnamõju hindamise programmi, vahendas Aktuaalne kaamera.

Tootsi Turba arendusdirektor Tiit Saarmets ei pea õigeks, et samblakihita turbaväli kasutamata seisab. "Praeguses seisus, kui ta on puhas turbaraba, kui tootmist ei ole, on see süsinikdioksiidi tootmise väli," ütles ta. "Tulevikus, kui see on tootmises ja sellelt kogutakse turvast, mis läheb kütteks, on see rahvamajandusele kasulik."

Riikliku Looduskaitsekeskuse Ida-Viru regiooni direktori Kaili Viilma sõnul võib turbatootmine kaitseala kõrval ohustada rabalinnustikku ja Poruni jõe vee koostist. "Meie märgalad on üleeuroopalises tähenduses palju olulisemad just märgaladena, kui nad on majanduslikult," ütles ta.

Viilma sõnul peaksid turbatootjad mõtlema, kuidas pärast tootmise lõppu märgalasid taastada. Seda on võimalik teha ka Euroopa Liidu abirahaga.


Allikas: www.etv24.ee 09.05.2007.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.