Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2022-06-14 08:35:31)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 180 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kaks rasket tervisekahjustuse tekitamist, neli avaliku korra rasket rikkumist ja 84 varavastast kuritegu, sealhulgas 49 vargust (kaheksa eluruumidest, kolm sõidukitest). Lähisuhtevägivalla teateid oli 129. Registreeriti 22 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada 25 inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 69, narkojoobes juhte viis.

Piiril väljastati 50 sisenemiskeeldu ja registreeriti üks Schengeni viisaeeskirja rikkumine. Eestist saadeti välja üks inimene.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Raske tervisekahjustuse tekitamine
12. juunil teatati, et Kesklinnas Tina tänaval löödi noaga 23-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse, politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni 23-aastase mehe.

Avaliku korra raske rikkumine
12. juunil teatati, et joobes 36-aastane mees vehib Lasnamäel Mahtra tänaval asuvas söögikoha juures noaga ja ähvardab teisi inimesi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Kehalised väärkohtlemised

10. juunil teatati, et Kiili vallas lõi 48-aastane mees 19-aastast meest. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

11. juunil teatati, et Mustamäel Vilde teel on väikese torkehaavaga 44-aastane mees, kelle kiirabi toimetas haiglasse. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

11. juunil teatati, et Kesklinnas Vabaduse väljakul tekkis kaklus mitme osapoole vahel. Kiirabi andis vigastatutele esmaabi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

11. juunil teatati, et Kesklinnas Sauna tänaval ründas 19-aastane mees teist 19-aastast meest. Politseinikud pidasid kündaja kinni.

12. juunil teatati, et joobes 46-aastane mees ründas Lasnamäel Peterburi teel endale tuttavat 65-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

12. juunil teatati, et 33-aastane mees lõi Põhja-Tallinnas Vihuri tänaval 20-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid lööja kinni.

Vargused

10. juunil alustati menetlust juhtumis, kus Mustamäel Sõpruse puiesteel asuvast kortermaja trepikojast varastati lukustamata jalgratas väärtusega 300 eurot.

10. juunil alustati menetlus Mustamäel Mäepealse tänavalt kortermaja trepikojast jalgratta varguse osas. Kahju 250 eurot.

11. juunil teatati, et Kesklinnas Tiiu tänaval on sisse murtud ehitussoojakusse ja varastatud tööriistu ja arvuteid. Kahju 10 000 eurot.

11. juunil teatati, et Kesklinnas Väike-Ameerika tänaval varastati kortermaja keldrist elektrijalgratas. Kahju 2260 eurot.

Kelmus

10. juunil alustati menetlust juhtumis, kus Haaberstis elavale 74-aastasele naisele helistas väidetav Swedbanki töötaja, kes väitis, et naise pangakontol toimub kahtlane tegevus ning selleks, et vältida raha kadumist, küsiti naise isikukoodi, panga kasutajatunnust, mobiiltelefoninumbrit ja paroole. Seejärel broneeriti aeg kohtumiseks Swedbanki kontorisse 7. juuni hommikuks. Kui naine ei saanud kohtumise kohta kinnitust pangast, hakkas ta kahtlema ja kokkulepitud ajal panka jõudes selgus tõsiasi, et tegemist oli hoopiski kelmidega, kes talle helistasid. Naise kontolt oli tehtud edasi ülekanne summas 4350 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

12. juunil teatati, et 24-aastane mees ründas Paldiskis Rae tänaval 27-aastast meest. Politseinikud pidasid ründaja kinni.


12. juunil teatati, et 38-aastane mees lõi Viimsi vallas Rohuneeme külas endale tuttavat 47-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.

12. juunil teatati, et Maardus Ringi tänaval toimus konflikt elukaaslaste, 37-aastase naise ja 48-aastase mehe vahel. Juhtunu juures viibisid alaealised lapsed.

Ähvardamine
12. juunil teatati, et 55-aastane mees ähvardas Maardus Kallasmaa tänaval noaga 37-aastast meest. Politseinikud pidasid ähvardaja kinni.

Vargused

10. juunil alustati menetlus juhtumi osas, kus Harku vallas Viti bussipeatusest varastati jalgratas väärtusega 400 eurot.

10. juunil teatati, et Tabasalu alevikus murti sisse ehitussoojakusse ja varastati tööriistu, tööriideid ja diiselkütust. Kahju kokku 3000 eurot.

Piiriturvalisus

10. juunil toimus Tallinna Vanasadamas politseireid, mille käigus kontrolliti tugevdatud jõududega kokku 210 sõidukit, kontrolliti 236 inimese joovet ning reisiterminalides kontrolliti 75 inimese dokumente ja viibimisaluseid. Kokku tuvastati kuus liiklusseaduse rikkumist. Koos maksu- ja tolliametiga kontrolliti põhjalikumalt üht mootorsõidukit, kus viibis kaks inimest, kuid midagi keelatut ei leitud.

10. juunil koostas Põhja prefektuuri ametnik ettekirjutuse Eestist lahkumiseks 1972. aastal sündinud Alžeeria Demokraatliku Rahvavabariigi kodanikule, kes viibis alates 30. maist Schengeni alal ja Eestis seadusliku aluseta. Mehele kohaldati kuueks kuuks sissesõidukeeld.

10. juunil koostas Põhja prefektuuri ametnik ettekirjutuse Eestist lahkumiseks 1990. aastal sündinud Gruusia kodanikule, kes viibis alates 22. maist Eestis seadusliku aluseta. Mehele kohaldati üheks kuuks sissesõidukeeld.

11. juunil kontrollis Põhja prefektuuri Tallinna piiripunkti patrull Tallinna Vanasadamas 1985. aastal sündinud Läti Vabariigi kodanikku, kes esitas täielikult võltsitud Rumeenia juhiloa. Mehele määrati rahaline karistus summas 45 eurot. Lisaks koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning kohaldati sissesõidukeeld üheks aastaks.

12. juunil koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja sissesõidukeeld üheks kuuks kolmele Colombia kodanikule, kes olid viibinud Schengeni alal seadusliku aluseta alates 7. maist.

LÕUNA PREFEKTUUR

Võrumaa

Kelmus

Politseisse pöördus 81-aastane Võrumaa naine, kes oli sattunud kelmide ohvriks. Nimelt oli eaka naisega telefonitsi suhtlema hakanud võõras mees, kelle mahitusel naine oma arvutisse AnyDesk programmi paigaldas ning võõrale oma autentimiskoodid usaldas. Ühtäkki avastas naine, et tema pangakontolt on tehtud mitmeid ülekandeid ning kogu kahju ulatub 3000-euroni. Kelmusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

10. juunil tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Moldova kodanikul, kel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

10. juulil kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist väljumisel Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes olid viibinud Schengeni viisaruumis ühe päeva seadusliku aluseta. Isikule kohaldati kuueks kuuks sissesõidukeeld ja ta lahkus Venemaa Föderatsiooni.

11. juunil avastasid piirivalvurid, et Venemaa Föderatsioonist Luhamaa piiripunkti saabunud Poola registreerimismärgiga Daf veoki sõidumeerikus puudub juhikaart. Lisaks avastati puudulik tollivormistus. Mees kõrvaldati rikkumiste tõttu juhtimiselt, masin paigutati tolliplatsile ning ta anti menetlustoiminguteks üle tolliametnikele. Lisaks tollimenetlusele tuli juhil teekonna jätkamiseks leida ka uus autorongi juht.

12. juunil avastasid piirivalvurid Lämmijärvel ajutise kontrolljoone ületuse suunaga Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Alus peeti kinni ning suunati menetlustoiminguteks Räpina sadamasse. Riigipiiri seaduse rikkumise eest määrati selle juhile 80-eurone rahatrahv.

12. juunil tõkestati Luhamaa piiripunktis piiriületus Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

11. juunil teatati, et Haapsalus tegi 35-aastane mees enda abikaasale, 24-aastasele naisele, füüsiliselt haiget. Politsei pidas 35-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Ähvardamine

10. juunil sai politsei teate, et Haapsalus ähvardas 62-aastane mees 55-aastast naist.

Pärnumaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine

11. juunil teatati, et Pärnus lõi 30-aastane mees avalikus kohas 55-aastast meest, mille tulemusel 55-aastane mees kukkus. Politsei pidas 30-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Kehalised väärkohtlemised

11. juunil teatati, et Pärnus tõukas tundmatu mees avalikus kohas 51-aastast meest, kes kukkus. Juhtumi täpsemad ajaolud on selgitamisel.

11. juunil sai politsei teate, et Sindis lõi 44-aastane mees korteris tuttavat 38-aastast meest.

Raplamaa

Vargused

10. juunil teatati, et Kehtna vallas on talust täpselt tuvastamata ajal esialgsetel andmetel varastatud robotmuruniiduk Husqvarna väärtusega 2500 eurot ja kaabli rull väärtusega 100 eurot.

10. juunil alustas politsei menetlust selles, et 31. mail tankis tundmatu inimene Märjamaal tanklas enda sõiduauto pagasiruumis olevatesse kanistritesse diiselkütust ning lahkus kütuse eest tasumata. Esialgsetel andmetel on kahju 631 eurot.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

10. juunil teatati politseile, et Rakkes F. R. Faehlmanni teel löödi 23-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Vargus

10. juunil teatati politseile, et Rakvere vallas Rägavere külas asuvast talusse on sisse murtud ja varastatud gaasiballoone, vanaaegseid rahatähti ja tööriistu. Juhtunu täpsemad asjaolud, sealhulgas vargusega tekitatud kahju selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Ähvardamine

10. juunil sai politsei teate, et Tapal Sauna tänaval asuvas bussipeatuses ähvardas 45-aastane mees terava esemega 57-aastast meest. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Ida-Virumaa

Vargused
12. juunil teatati politseile, et Narvas Rakvere tänaval asuvasse korterisse tungiti eelnevalt varastatud võtmetega sisse ja varastati kuldsõrmus. Esialgne kahju on 500 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

11. juunil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Järveküla teel asuva õppehoone eest on varastatud mobiiltelefon iPhone 8. Esialgne kahju on 800 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

11. juunil teatati politseile, et Narvas A. Puškini tänaval asuvast korterist on ühise alkoholijoomise käigus varastatud ehteid ja mobiiltelefon. Esialgne kahju on 2000 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

11. juunil teatati politseile, et Narvas Rakvere tänaval asuvast kortermaja trepikojast on varastatud kott koos mobiiltelefoni ja rahakotiga. Esialgne kahju on 400 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Kehalised väärkohtlemised

12. juunil teatati politseile, et Jõhvis Narva maanteel asuvas bussipeatuses löödi 44-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

12. juunil teatati politseile, et Sillamäel J. Gagarini tänaval tekitati füüsilisi vigastusi 47-aastasele mehele. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

12. juunil teatati politseile, et Narvas Võidu prospektil asuvas meelelahutusasustuses tekitati füüsilisi vigastusi 23-aastasele mehele. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

11. juunil teatati politseile, et Toilas Ranna tänaval lõi 47-aastane mees enda 45-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

11. juunil teatati politseile, et Alutaguse vallas Pagari külas lõi 54-aastane mees 57-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

11. juunil teatati politseile, et Narvas Paemurru tänaval lõi 19-aastane mees 45-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

11. juunil teatati politseile, et Narvas Kreenholmi tänaval löödi terava esemega 47-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

11. juunil teatati politseile, et Jõhvis Kaare tänaval löödi 33-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

11. juunil teatati politseile, et Narvas Kooli tänaval lõi 22-aastane mees 39-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses

10. juunil teatati politseile, et Jõhvis Rakvere tänaval lõi 42-aastane naine 41-aastast meest. Politseinikud pidasid naise kahtlustatavana kinni.

10. juunil teatati politseile, et Narvas Rahu tänaval asuva maja trepikojas lõi 67-aastane naine 37-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

10. juunil teatati politseile, et Jõhvis Rakvere tänaval asuva maja trepikojas lõi 42-aastane mees 42-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

Piiriturvalisus

10. juunil avastasid piirivalvurid Narva linna piirivööndis lendamas mehitamata õhusõiduki. Droonilennutaja ei olnud teadlik, et Eesti Vabariigis ei tohi ilma Transpordiametiga kooskõlastuseta ja PPA-d eelnevalt teavitamata piirivööndis mehitamata õhusõidukit lennutada. Isikule määrati rahatrahv 100 eurot.

10. juunil koostati Narva-I piiripunktis 21 riiki sisenemiskeeldu. Neist üks koostati Moldova kodanikele, üks Ameerika kodanikule, üks Jordaania Hašimiidi Kuningriigi kodanikule, kolm Ukraina kodanikele ja 15 Venemaa Föderatsiooni kodanikele.

11. juunil koostati Narva-I piiripunktis 21 riiki sisenemiskeeldu. Neist kolm koostati Ukraina kodanikele, kaks Iisraeli Riigi kodanikele ja 16 Venemaa Föderatsiooni kodanikele.

11. juunil tõkestati Narva-2 piiripunktis riiki sisenemine ühele Iisraeli Riigi kodanikule.

12. juunil koostati Narva-I piiripunktis kuus riiki sisenemiskeeldu. Neist kolm koostati Ukraina kodanikele ja kolm Venemaa Föderatsiooni kodanikele.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna
prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.