Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu mälestab juuniküüditamise ohvreid ja avab Enn Tarto mälestuspingi (2022-06-13 08:16:19)


14. juunil on Eestis leinapäev, mil hoitakse meeles enam kui 10 000 juuniküüditamise ohvrit ning kõiki Nõukogude okupatsioonivõimude tõttu hukkunud Eesti inimesi. Tartu linn mälestab juuniküüditamist tseremooniaga Rukkilille monumendi juures.

Tartus mälestatakse küüditamisohvreid Rukkilille monumendi juures teisipäeval, 14. juunil kell 12. Tseremoonial esinevad Tartu linnapea Urmas Klaas ja Tartu Memento esindaja. Mälestuspalve loeb piiskop Joel Luhamets. Rukkilille monumendi juurde asetatakse pärjad ja avatakse vabadusvõitleja ja Tartu aukodaniku Enn Tarto nimeline pink.

"Eesti ajaloost leiame väga valusaid Eesti rahvast hävitanud kuritegusid. Küüditamine oli üks neist, mis jättis jälje meie kõikide perelugudesse ja seeläbi meie rahva käekäiku, kasvamisse. Seetõttu peame neid valusaid sündmusi mäletama ja ohvreid mälestama. Ainult nii saame neid kuritegusid tulevikus vältida," ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.


Küüditamise mälestuspäeval saab kell 11 kuni 17 tasuta külastada Pepleri tänaval asuvat KGB kongide muuseumit. KGB kongide muuseumis on 8. märtsist avatud Gulagi vangilaagrist pääsenud Jevfrosinja Kersnovskaja mälestustel ja piltidel põhinev näitus "Kui palju maksab inimene?". Näitusel on välja pandud Kersnovskaja 17 ainupärast joonistust koos kirjeldustega.


Tartu linn palub tartlastel heisata teisipäeval, 14. juunil leinalipud. Kõik on oodatud osalema leinapäeva mälestusüritusel.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.