Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
ALGAS ÕUE- JA AIAMESS LUIGE KEVAD 2007 (2007-05-11 10:51:48)

 

Tänavune õue- ja aiamess LUIGE KEVAD 2007 toimub 11.-13. maini.

 

Tavapäraselt laialdasele istutusmaterjali (seemned, istikud, taimed) müügile pöörame ka sel aastal suuremat tähelepanu õuekujundamise kaupadele. Näha, katsuda, kaubelda ja osta saab erinevaid piirdeaedu, aiaväravaid, sõidu- ja kõnniteekatteid, aiavalgusteid, aiamööblit, aiamaju, saunu, lehtlaid, aiavõrkusid, basseine, purskkaeve, õuekaminaid, grillimistarvikuid, suitsuahje, puuskulptuure, sepiseid ja palju muud, mis ilusa ja õdusa koduaia rajamiseks vaja.

Suur osa laadamüüjatest pakub kevadel muidugi istutusmaterjali. Arvukalt on väljas nii suvelillede kui ka püsilillede kasvatajaid. Veel saab panna maha seemneid, lille- ja tippsibulaid - nendegi müüjad on laadal olemas. Moodi on läinud ripp-poti- ehk amplitaimed, keda õige mitmed müüjad pakuvad. Aina rohkem küsitakse pereviljapuid ehk selliseid istikuid, kellele on mitu sorti võrasse poogitud. Väikese aia puhul otstarbeks lahendus. Saab kasutada nii vilja- kui ilupuuna. Aia juurde käib ka maasikapeenar – nendegi taimede müüjad tulevad laadale.

Kes on huvitatud võimalikult suurest sortide valikust, peaks laata külastama juba esimesel päeval, sest varasemate kogemuste põhjal saavad mitmedki nõutavad sordid õige varakult otsa. Pealegi on reedel külastajaid hõredamalt ning müüjal jääb rohkem aega ka nõu anda.


Muidugi on platsis ka mesindussaaduste, teravilja, piima, liha- ja puuviljatoodete ning kalamüüjad: erinevad meesegud, õietolm, suir, kohupiimad, juustud, suitsuvorstid ja –singid, astelpajutooted, kontsentreeritud mahlad, värsked, soolatud ja suitsutatud kalad… Paljusid taolisi kaupu tavalisest poest ei leia.


Lastele pakuvad kindlasti huvi miniloomad: küülikud, sead, kitsed, hobused; lisaks tavaloomadest lambad.


Luige üritus on kujunenud sõpradele meeldivaks kohtumispaigaks: seltskondadena tullakse ja nauditakse laadamelu, tehakse sisseoste, võetakse kehakinnitust… Laadal pakuvad muusikalist meelelahutust Uno Kaupmees (reedel), Mait Maltis (laupäeval) ja Sulo (pühapäeval).

 

Meie järgmine suurüritus LUIGE SÜGIS 2007 toimub 6.-9. septembrini.

Allikas: OÜ Eesti Tõukari

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.