Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartlased saavad suveks atraktiivse ja võimalusterohke rannaala (2022-05-31 08:45:39)


Kolmapäeval, 1. juunil kell 13.30 avatakse põhjalikult uuendatud Emajõe linnaujula. Lodjakoja kõrval asuv rannaala pakub mitmekesiseid võimalusi puhkamiseks ja tervisespordiga tegelemiseks igas vanuses rannalistele.

"Tartlased saavad nüüd Emajõe kaldale kaasaegse ja atraktiivse puhkeala, kus on mõnus aega veeta nii päikesevõtjail kui ka spordihuvilistel. Põnevad tegutsemisvõimalused on loodud lastele," sõnas Tartu linnapea Urmas Klaas. "Emajõe kallaste elavdamine ja seal mitmekesiste ajaveetmisvõimaluste loomine on üks meie viimaste aastate prioriteetidest ning töö selle nimel jätkub."

Emajõe vasakkaldal asuvale rannaalale on ehitatud dekoratiivsed puidust istumis- ja päevitamisplatvormid ning riietuskabiinid. Jõele on rajatud suur ujuvplatvorm. Üle supelranna on hajutatud laste mänguatraktsioonid ja erinevad treenimisvahendid ning võrkpalliväljak tervisespordiharrastajatele.

Oluliselt on paranenud ligipääsetavus - rajatud on juurdepääsuteed jalutajatele ja jalgratturitele ning mugava ligipääsu said erivajadustega inimesed. Metsa ja ranna piiril on valgustatud kergliiklustee, mida ääristavad treenimisvahendid ja pingid. Rannas on ka uued prügikastid, pingid, veekraan ja jalgrattahoidlad.

Emajõe linnaujula uuendusprojekti autor oli Kino maastikuarhitektid OÜ, ehitas Lars Laj Eesti OÜ. Tööde kogumaksumus oli ligi 665 tuhat eurot.

Allikas: Tartu LV pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.