Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Hoonestamata äri- ja tootmismaa tehingute arv mullu kasvas (2022-05-27 08:55:19)


Maa-ameti andmetel tehti 2021. aastal hoonestamata ärimaaga 194 ja hoonestamata tootmismaaga 298 ostu-müügitehingut. Varasema aastaga võrreldes kasvas tehingute arv vastavalt 40% ja 10%. Tunamullusega võrreldes hoonestamata äri- ja tootmismaa tehingute koguarv kahekordistus.

Hoonestamata tootmismaa tehingute koguväärtus oli 2021. aastal 54,6 miljonit, hoonestamata äri- ja tootmismaal 54 miljonit ning hoonestamata ärimaal 40,7 miljonit eurot. Tehingute koguväärtus on lisaks tehingute arvu muutustele oluliselt mõjutatud ka suurtehingutest. Näiteks tootmismaa turusegmendi käive on kaks viimast aastat olnud mõjutatud ühest suurtehingust. Mitmed suurtehingud on 2021. aastal toimunud ka seotud osapoolte vahel, mistõttu ei saa teha näitajatest kaugeleulatuvaid järeldusi.

Kõige rohkem tehinguid toimus tootmismaaga, kus tehingud on maakondade vahel enim hajutatud. Tootmismaa asub tavapäraselt suurematest keskustest eemal, seega on tootmismaa hinnatase kahe teise turusegmendiga võrreldes statistiliselt madalam. Siiski tuleb olla ettevaatlik hinnastatistika tõlgendamisel, kuna neid tehinguid, mis on tehtud vaba turu tingimustes, on kõigis uuritud segmentides alla 100, mistõttu mängivad olulist rolli maatüki asukoht ja objektipõhine erinevus.

2021. aastal oli hoonestamata ärimaa ruutmeetri mediaanhind 24 eurot, mis on 5% madalam kui 2020. aastal. Äri- ja tootmismaa ruutmeetri mediaanhind oli 36 eurot, mis on neljandik kõrgem kui aasta varem. Hoonestamata tootmismaa ruutmeetri mediaanhind oli 3 eurot, mis varasema aastaga võrreldes oluliselt ei muutunud.

Detailsem aastaülevaade Maa-ameti kodulehel.
Jooksvalt on võimalik statistikaga tutvuda
kinnisvara hinnastatistika päringukeskkonnas.

Allikas: Maa-ameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.